Vrouwen

Glenda van Lieshout nieuwe hoofdtrainer Fortuna Vrouwen

18 juni 2024
Leestijd: ${ readingTime }
Home / Nieuws / Glenda van Lieshout nieuwe hoofdtrainer Fortuna Vrouwen
DSC09860

Van Lieshout wordt de nieuwe hoofdtrainer van Fortuna Vrouwen tot en met medio 2025.

Glenda stond de afgelopen twee jaar langs de lijn in Sittard, maar dan als assistent van de ervaren Roger Reijners. De 29-jarige coach heeft zelf ook als speelster op het veld gestaan voor VVV-Venlo, PSV, FC Eindhoven en Achilles'29, waar ze in totaal 51 wedstrijden op het hoogste niveau speelde. Ze maakte haar debuut op zestienjarige leeftijd in het shirt van Venlo, waar ze inviel voor Lieke Martens.

Het op doen van ervaring in het trainersvak begon al parallel met haar voetbalcarriere in de jeugdopleiding van Helmond Sport. Na Helmond Sport maakte ze de overstap naar Sittard waar ze deel uit maakte van de staf van Roger Reijners. Glenda van Lieshout is blij met het vertrouwen vanuit de club: "Toen ik twee jaar geleden bij de club kwam hebben we een traject uitgestippeld. Dat dit nu een vervolg krijgt is voor mij een prachtige stap en toont vertrouwen vanuit de club. De afgelopen twee jaar heb ik met plezier bij de club gewerkt, ik kijk ernaar uit om daar een vervolg aan te geven en deze uitdaging aan te gaan."

Haar debuut als hoofdtrainer maakte ze echter al eerder; op 12 februari 2023 verving ze Roger Reijners in het Eredivisieduel tegen PSV. Manager vrouwenvoetbal Bo Breukers is ook blij dat Glenda verbonden blijft aan de club als nieuwe hoofdtrainer: "We zijn 2 jaar geleden samen een traject aangegaan tot het hoofdtrainerschap van Glenda. Een traject met het starten als assistent en het volgen van haar VC4 opleiding, welke nu is afgerond. Heel mooi om nu dan ook samen de volgende stap te kunnen zetten. We hebben er enorm veel vertrouwen in."