Men

Fortuna strandt na penalties in de kwartfinale

08 February 2024
Reading Time: ${ readingTime }
Home / News / Fortuna strandt na penalties in de kwartfinale
DSC00458

Na 120 minuten hadden beide ploegen nog geen doelpunt gemaakt, waardoor penalties een beslissing moest brengen. Na vijf strafschoppen trok FC Groningen helaas aan het langste eind, waardoor Fortuna is uitgeschakeld.

Fortuna startte in de Euroborg met twee wijzigingen in de basiself t.o.v. de thuiswedstrijd tegen sc Heerenveen. Zo stonden Oratmangoen en Ferati in de basis in plaats van Rosier en Peterson. Beide ploegen begonnen afwachtend in de beginfase en na een vrije trap van Duarte op de lat nam de ploeg uit Sittard het initiatief in de wedstrijd.

Dit resulteerde niet in een karrenvracht aan kansen, maar toch waren Sierhuis en Lonwijk in het eerste half uur dichtbij de openingstreffer. Beide keren hield de keeper van Groningen zijn doel echter knap schoon. In een spaarzame uitbraak van Groningen was de ploeg met een knal van Postema dichtbij de voorsprong. Verrips toucheerde de bal echter licht, waardoor de bal via de paal weer in de hand van de keeper belandde. Door het goede keeperswerk van beide kant eindigde de eerste helft doelpuntloos.

In de tweede helft kwam Deroy Duarte in het veld voor Halilovic. Hierdoor stonden de broers Duarte tegenover elkaar terwijl ze enkele dagen geleden nog samen moesten strijden in de halve finale van de Afrika Cup. In de tweede helft had de ploeg uit Sittard het meeste de bal, maar echt gevaarlijk kon het niet worden. In de 75e minuut werd de moe gestreden Lonwijk gewisseld voor Da Cruz, maar ook hij kon in de regulier speeltijd geen verandering brengen in de score waardoor verlening noodzakelijk was.

In de verlenging bracht Danny Buijs twee verse krachten met Özyakup en Peterson. Laatstgenoemde was na enkele minuten dichtbij de openingstreffer, maar Jurjus bracht opnieuw knap redding. In de rest van de verlenging bleven grote kansen verder uit en werd nog twee keer gewisseld aan Sittardse zijde. Zo kwamen Voet en Belkheir nog binnen de lijnen, maar ook zij konden geen verandering brengen in de uitslag waardoor penalties de beslissing moest brengen.  

In de competitie heeft de ploeg tot op heden geen geluk met het benutten van de stafschoppen en helaas trok Fortuna in deze penalty reeks ook aan het kortste eind. Een misser van Özyakup werd nog gerepareerd met een knappe redding van Verrips, maar de laatste penalty van Belkheir belandde op de lat waardoor Fortuna in de kwartfinale werd uitgeschakeld.