Men

Fortuna verzuimt om volle buit te pakken tegen N.E.C.

03 April 2024
Reading Time: ${ readingTime }
Home / News / Fortuna verzuimt om volle buit te pakken tegen N.E.C.
NR20240402 FSC NEC143 1

Fortuna heeft dinsdagavond de thuiswedstrijd tegen N.E.C. Nijmegen met een 1-1 stand afgesloten. Daarmee kreeg de ploeg van coach Danny Buijs te weinig, gezien de krachtsverhoudingen in het veld mocht alleen Fortuna aanspraak maken op de zege. Doelman Jasper Cillessen was de beste man aan de zijde van de gasten met enkele fraaie reddingen.

Fortuna kwam gedreven uit de startblokken, de ploeg wilde de slechte smaak van de nederlaag tegen Sparta Rotterdam van zich afspelen. De eerste grote kansen ontstonden na een half uur spelen. Na een schot van Ivo Pinto kopte Inigo Córdoba van dichtbij in, met een reflex voorkwam Cillessen een zekere treffer. Ook in de rebound werd de inzet van opnieuw Córdoba gepareerd door de voormalig doelman van Oranje. Uit de daaropvolgende hoekschop was de doelman kansloos op een hard schot van 18 meter van Deroy Duarte, nu werd hij gered door de lat. De ploeg uit Nijmegen, die afgelopen zaterdag nog een einde maakte aan de ongeslagen status van PSV, hapte naar adem en moest toezien hoe Fortuna nog een aantal keer dicht bij een treffer was. Kaj Sierhuis zag zijn schot gestopt worden door opnieuw Cillessen, na een fraaie aanval over veel schijven schoot Alen Halilovic van dichtbij naast. Het was eigenlijk een klein wonder dat Fortuna niet met een voorsprong ging rusten.

N.E.C. Nijmegen-trainer Rogier Meijer wisselde twee keer in een poging om de wedstrijd voor zijn ploeg een ander aanzien te geven. Fortuna had in de eerste helft veel kracht gebruikt, de wedstrijd kwam daardoor meer in evenwicht. Na een uur spelen kwamen de gasten tegen de verhouding in zelfs op voorsprong, via een fraaie individuele actie draaide Rober Gonzáles weg van zijn directe tegenstander, Dimitri Siovas. Van dichtbij liet Gonzáles ook doelman Michael Verrips kansloos: 0-1. Fortuna toonde veerkracht en kwam een kwartier voor tijd via Sierhuis op gelijke hoogte. De spits werd met een halve karatetrap aangespeeld door invaller Alessio da Cruz, omspeelde Cillessen en scoorde beheerst: 1-1. In het laatste kwartier was Fortuna nog één keer dicht bij de winnende treffer, Oguzhan Özyakup produceerde vanaf de achterlijn een geslepen voorzet. De bal liep echter voor het doel langs zonder dat het leer werd aangeraakt, waardoor ook deze mogelijkheid verloren ging. De media hadden 30 doelpogingen van Fortuna opgetekend, tegen zes voor de gasten. Alleszeggende cijfers, die echter niet tot uitdrukking kwamen in de score.

Fortuna Sittard: Verrips, Pinto, Guth, Siovas, Dijks, Duarte, Oratmangoen (71’ Da Cruz), Özyakup (’80 Rosier), Halilovic (71’ Peterson), Cordoba (88’ Voet), Sierhuis (’88 Braaf)