Men

05 February 2024
Reading Time: ${ readingTime }
Home / News / Fortuna herstelt zich uitstekend in de tweede helft en weet achterstand weg te werken
NR20240203 FSC SCH181 1

Na een uiterst moeizame eerste helft heeft Fortuna Sittard toch nog één punt overgehouden aan de thuiswedstrijd tegen sc Heerenveen: 3-3. Fortuna kwam tot twee keer toe terug van een achterstand en bracht de supporters na rust op de banken.

Trainer Danny Buijs had zijn team ten opzichte van het gewonnen uitduel tegen Volendam op één plaats gewijzigd, Kristoffer Peterson mocht starten, hij verving Arianit Ferati. De gasten waren vanaf de aftrap de ploeg met het meest balbezit, de ploeg uit Friesland vond met combinatievoetbal vaak de vrije man. Nadat doelman Michael Verrips nog goed had gereageerd op een inzet van Pelle van Amersfoort, was de keeper na 19 minuten kansloos op een inzet van Osame Sahraoui. Met een felle uithaal in de korte hoek bracht hij Heerenveen op voorsprong: 0-1. Nauwelijks vijf minuten later verdubbelde Luuk Brouwers de voorsprong van de ploeg van Kees van Wonderen, met een fraai afstandsschot was hij succesvol: 0-2. Fortuna stelde daar één goede aanval tegen over in de eerste helft, na een voorzit van Inigo Córdoba haalde Justin Lonwijk hard uit. De bal spatte uiteen op de lat boven de kansloze doelman Mickey van der Hart.

Met Arianit Ferati en Ragnar Oratmangoen verschenen twee nieuwe spelers aan de aftrap voor de tweede helft. Fortuna was meer aan de bal, écht grote kansen bleven echter aanvankelijk uit. Dat veranderde na bijna een uur spelen, toen Lonwijk in het strafschopgebied werd aangetikt door Syb van Ottele. Scheidsrechter Van der Laan aarzelde geen moment en kende een penalty toe aan de thuisclub. Alen Halilovic bleef koelbloedig vanaf elf meter: 1-2. De Fortuna supporters geloofden weer in een goed resultaat, nog geen vijf minuten later was de gelijkmaker inderdaad een feit. Dit keer fungeerde Halilovic als aangever voor Rodrigo Guth. De lange verdediger toornde na een hoekschop hoog boven iedereen uit en zag de bal in het doel verdwijnen: 2-2. De gasten toonden zich niet aangeslagen, na ruim 70 minuten was het opnieuw raak. Op aangeven van Van Amersfoort scoorde Brouwers zijn tweede doelpunt van de avond: 2-3. Fortuna toonde echter opnieuw veerkracht en kwam nogmaals langszij. Opnieuw was het een hoekschop die het doelpunt inleidde, nu van Oratmangoen. Keeper Van der Hart verwerkte de bal niet goed, waarna Halilovic snoeihard raak schoot: 3-3. In het laatste gedeelte van de wedstrijd waren de bezoekers nog één keer echt gevaarlijk, opnieuw via Brouwers. Hij kopte een voorzet van Olivier Baude op de lat.

Fortuna Sittard: Verrips, Pinto, Guth, Siovas, Dijks, Rosier (46’ Oratmangoen), Halilovic (82’ Da Cruz), Lonwijk (83’ Braaf), Córdoba, Sierhuis (87’ Voet), Peterson (’46 Ferati)