Women

Fortuna Vrouwen winnen openingsduel tegen Zwolle

11 September 2023
Reading Time: ${ readingTime }
Home / News / Fortuna Vrouwen winnen openingsduel tegen Zwolle
Omslag Zwolle

In een spannend openingsduel in Sittard wisten de Fortuna Vrouwen een overtuigende overwinning te behalen tegen PEC Zwolle.

Fortuna Vrouwen ontving PEC Zwolle Vrouwen en vanaf het eerste fluitsignaal was het duidelijk dat beide teams vastberaden waren om de overwinning te grijpen.

Alieke Tuin gaf al vroeg in de wedstrijd een veelbelovende voorzet, maar deze vond helaas geen bestemming. Ondanks enkele kansen slaagde Fortuna er niet in om het net te vinden in de eerste helft. Waar op momenten PEC Zwolle de overhand nam.

In de tweede helft zette Fortuna hun aanvalsdrang onvermoeibaar voort. Maar al snel kwam PEC Zwolle met een antwoord. De Bezoekers scoorde snel na rust de openingstreffer. In de 75e minuut krijgt de thuisploeg de kans om op gelijke hoogte te komen. Door een handsbal van de Zwolse verdediging kwam de bal op elf meter te liggen. De topschutter van vorig seizoen Tessa Wullaert weet de penalty te benutten. Niet veel later in de 81e minuut was het dan eindelijk zover. De Belgische spits scoort haar tweede en brengt hiermee de thuisploeg op voorsprong.

Vijf minuten later bekroont Chandra Davidson haar debuut met een prachtig doelpunt van afstand.