Club news

Nieuwe categorie-indeling verkoop uitwedstrijden

24 July 2024
Reading Time: ${ readingTime }
Home / News / Nieuwe categorie-indeling verkoop uitwedstrijden
DSC05633


Met de overgang naar een nieuw ticketsysteem en promotie naar de Eredivisie in 2018 hebben Fortuna Sittard en Fortuna Supporters Collectief het initiatief genomen om de loyaliteit van supporters te belonen. Het doel was voornamelijk om supporters die vaak al jaren de club achternareizen voorrang te geven en ervoor te zorgen dat zij ook in de soms kleine Eredivisie-uitvakken aanwezig kunnen zijn. Sindsdien is er gewerkt met een puntensysteem waarmee supporters beloond werden voor het bezoeken van uitwedstrijden. De essentie van het puntensysteem was eenvoudig: supporters die vaker naar uitwedstrijden gaan, hebben eerder recht op het kopen van tickets. Ieder seizoen volgde daarbij een nieuwe vaststelling en indeling.

Het systeem op zich werkte prima, maar het aantal categoriën maakte het voor de fan vaak moeilijk om in groepen hun kaart gelijktijdig aan te schaffen. Denk hierbij aan ouders met kinderen die in verschillende categoriën zaten. Vandaar dat nu in samenspraak met Fortuna Supporters Collectief is besloten om af te stappen van de onder onze supporters bekende categorie-indeling.

Nieuwe indeling
In samenspraak met FortunaSC hebben we besloten het aantal categoriën terug te brengen van 4 categorieën naar 1 categorie genaamd: Fortuna Pioneer. Een Pionier is iemand die onbekend terrein betreedt, met de bedoeling om zich daar te vestigen. In dit geval vestigt een echte Fortuna Pionier zich dus in de categorie voor voorrang bij de kaartverkoop voor uitwedstrijden. Ben je niet in deze categorie ingedeeld? Zorg dan dat je minimaal in bezit bent van een Membership óf clubkaart van Fortuna Sittard. Wanneer je één van beide in jouw account hebt staan kun jij 1 dag later dan de Fortuna Pioneers jouw kaart voor een uitwedstrijd bemachtigen.

Het aantal supporters in de nieuwe Fortuna Pioneer-categorie is gebaseerd op de maximale capaciteit van het kleinste uitvak in Nederland: dit jaar 400 personen. In deze categorie zitten dit jaar alle mensen die in het afgelopen seizoen 7 uitwedstrijden of meer hebben bezocht. Er wordt gekeken naar alle uitwedstrijden in de Eredivisie en het KNVB Bekertoernooi in het seizoen 2023/2024. De nieuwe indeling geldt voor het gehele seizoen 2024/2025 en zal iedere zomer opnieuw berekend worden. Wil jij er volgend jaar ook in de Fortuna Pioneer categorie ingedeeld worden? Bezoek dan aankomend seizoen zoveel mogelijk uitwedstrijden, alleen dan maak je de meeste kans.

Verkoopmomenten
Informatie over de kaartverkoop kun je altijd vinden op onze website, deze wordt in de week voorafgaand aan start verkoop gepubliceerd. De kaartverkoop voor uitwedstrijden start altijd op onderstaande momenten:

Wanneer

Tijd

Fortuna Pioneer

2 weken voorafgaand aan de aftrap

12:00 uur

Members/ Clubkaarthouders

2 weken voorafgaand aan de aftrap

12:00 uur


Voor de wedstrijd tegen Go Ahead Eagles (11 augustus) betekent dit dat Fortuna Pioneer kaarten kan kopen vanaf maandag 29 juli om 12:00 uur. Members en clubkaarthouders kunnen vanaf dinsdag 30 juli om 12:00 uur één kaart aanschaffen.

Jouw nieuwe categorie
Je kunt vanaf nu jouw categorie-indeling voor het seizoen 2024/2025 zien in onze ticketshop. Ga hiervoor via het menu rechtsboven naar ‘Mijn Gegevens’, op deze pagina onder de adresgegevens vind je het kopje ‘Mijn Tags’. Hier kun je zien in welke categorie jij bent ingedeeld voor het seizoen 2024/2025. Afzonderlijk zal ook iedereen die afgelopen seizoen een uitwedstrijd bezocht heeft een mail ontvangen met hierin zijn/haar categorie voor het aankomende seizoen.

Parkeerkaarten
Een ander punt van aandacht in het nieuwe seizoen zijn parkeerkaarten. Feit blijft dat nog altijd teveel supporters parkeerkaarten aanschaffen en deze niet of niet volledig benutten. Omdat we zoveel mogelijk supporters de mogelijkheid willen geven met eigen vervoer af te reizen en een parkeerkaart aan te schaffen, vragen we supporters hierbij nogmaals om met minimaal 3 mensen in de auto te reizen. Om dit te bevorderen is eind vorig seizoen ook de Slinger-app gelanceerd, via deze app kun je ritten aanbieden en meerijden met andere Fortuna fans naar alle uitwedstrijden. Meer informatie over de slinger app is te vinden via dit nieuwsbericht.

Rondom de wedstrijd tegen Go Ahead Eagles zal er extra gecontroleerd worden op autobezetting, zorg er dus voor dat je met minimaal 3 personen in de auto zit.