Aanvallend pover Fortuna verliest in Zwolle

Leestijd: ${ readingTime }
Home / Nieuws / Aanvallend pover Fortuna verliest in Zwolle
2023 PEC Fortuna Vita

Fortuna heeft zondagmiddag de uitwedstrijd tegen PEC Zwolle met 2-0 verloren.

Een paar wijzigingen in het elftal van Fortuna. Mitchell Dijks was fit genoeg om in de basis te starten, voor Iñigo Córdoba en Tijjani Noslin kwam de wedstrijd tegen Zwolle nog te vroeg. Hun plaatsen in de voorhoede werden ingenomen door Marko Lazetic en Iman Griffith. De wedstrijd kwam ook nog te vroeg voor Oguzhan Özyakup.

Al na vier minuten had Fortuna op voorsprong kunnen komen. Lazetic bediende met een mooie voetbeweging Kaj Sierhuis, de spits kon alleen op doelman Jasper Schendelaar af gaan. Van zo’n 16 meter zag de spits van Fortuna zijn inzet via de paal weer terug in het veld komen. Fortuna gunde Zwolle de bal, de thuisclub had moeite om tot échte kansen te komen. Een schot van afstand van Younes Namli, de meest opvallende speler aan de kant van de thuisclub, was lange tijd het enige wapenfeit van Zwolle.

Een kopbal van Tolios Vellios belandde in de handen van Ivor Pandur. Na een half uur spelen kwam Griffith, via een goede combinatie met Sierhuis, in goede positie om af te ronden. De buitenspeler vergat echter te schieten, hij gaf de bal breed voor het doel, waar geen Fortuna speler te vinden was. Drie minuten vóór rust kwam de ploeg uit Zwolle op voorsprong, Davy van de Berg schoot fraai raak op aangeven van Zico Buurmeester: 1-0. Een doelpunt dat eigenlijk uit de lucht kwam vallen, maar Fortuna in de tweede helft dwong om meer risico’s te nemen.

Milan Robberechts kwam na rust in het veld voor Lazetic. Het lukte Fortuna niet om écht gevaarlijk voor het doel van Schendelaar te komen. Omdat ook Zwolle in aanvallend opzicht pover acteerde, viel er in voetballend opzicht weinig te genieten voor de toeschouwers. Spannend was het wél. Na ruim een uur speler kwamen met Ragnar Oratmangoen en Mouhamed Belkheir twee nieuwe verse krachten in het veld om het team van meer aanvullende impulsen te voorzien.

In de slotfase maakten ook Remy Vita en Arianit Ferati hun opwachting. Dimitrios Siovas werd naar voren gedirigeerd met de intentie om door de lucht iets te forceren. Schendelaar werd slechts één keer echt getest, een schot van Ferati belandde op zijn vuisten. In de laatste minuut van de officiële speeltijd viel de definitieve beslissing in het voordeel van Zwolle, invaller Odysseus Velanas kopte van dichtbij raak: 2-0.