Heren

Alen Halilovic nieuwste aanwinst Fortuna

18 juli 2023
Leestijd: ${ readingTime }
Home / Nieuws / Alen Halilovic nieuwste aanwinst Fortuna
2023 Alen Halilovic

Alen Halilovic keert terug op de Nederlandse velden. De 27-jarige middenvelder heeft voor één jaar getekend, met de optie voor twee extra seizoenen. 

Halilovic is bekend met de Eredivisie, in het seizoen 2019/2020 huurde sc Heerenveen de Kroaat van AC Milan. "Het voelt goed om weer terug te zijn in Nederland," aldus de tienvoudig international. "Ik heb de afgelopen periode gesproken met Stipe Radic en Ivo Pinto, zij waren heel lovend over Fortuna en de plannen. Ik kijk er in ieder geval naar uit om hier in het Fortuna Sittard Stadion op het veld te staan en de supporters te ontmoeten." 

Americo Branco: "Alen stond altijd bekend als een groot talent, wij geloven dat hij dat nog steeds in zich heeft. Wij zijn er van overtuigd dat de omgeving die Fortuna kan bieden het beste in hem naar boven haalt, waardoor hij weer terug kan keren op zijn oude niveau. Wij hebben er in ieder geval alle vertrouwen in dat hij van waarde gaat zijn voor ons."

Halilovic werd op jonge leeftijd opgenomen in de jeugdopleiding van Barcelona. Inmiddels prijken op zijn palmares clubs uit onder meer Spanje, Italië, Duitsland en Engeland. In 2022 keerde Halilovic bij NHK Rijeka  terug naar Kroatië. De linkspoot heeft ruim 250 wedstrijden in het betaalde voetbal achter zijn naam staan.