Heren

Danny Buijs nieuwe hoofdtrainer

09 juni 2023
Leestijd: ${ readingTime }
Home / Nieuws / Danny Buijs nieuwe hoofdtrainer
2023 Danny Buijs 2

Danny Buijs wordt de nieuwe hoofdtrainer van Fortuna. De 40-jarige oefenmeester heeft zich voor twee seizoenen verbonden aan de Sittardse Eredivisionist.

Het wordt de derde trainersklus in het betaalde voetbal voor Buijs. “Ik kijk er enorm naar uit om aan deze klus te beginnen,” laat de kersverse hoofdtrainer weten. "Ik heb een aantal enorm fijne gesprekken gehad. Daar heb ik een goed gevoel aan over gehouden."

Buijs: "Wij moeten er -met z'n allen- elke dag alles aan doen om deze club op een goede manier te vertegenwoordigen. Dat moet de norm zijn. De relatie met de supporters is hierin essentieel. Mij staat bij dat het in Sittard altijd lastig voetballen was, vooral als het publiek erachter ging staan. Dat moeten we ook komend seizoen weer realiseren. "

Buijs speelde zelf ruim 250 wedstrijden in het betaalde voetbal en droeg onder meer het shirt van FC Groningen en Feyenoord. De Dordtenaar sloot zijn actieve carrière in 2014 af bij Kozakken Boys, de club waar hij ook zijn eerste stappen als hoofdtrainer zette. Na vier seizoen maakte Buijs de overstap naar FC Groningen, waarna een periode bij KV Mechelen volgde.

Eerste keus
Américo Branco licht de keuze voor Buijs toe: “Danny sluit uitstekend aan op het profiel dat we als club vooraf hadden geschetst. Hij was vanaf het begin onze eerste keuze voor het hoofdtrainerschap. Danny heeft Eredivisie-ervaring, werkt graag met jonge talenten en kan teams en spelers individueel ontwikkelen.”

Branco: “In de afgelopen periode hebben Danny, Ivo Pfennings en ik meermaals met elkaar om de tafel gezeten. Deze gesprekken verliepen zeer positief en hebben onze keuze alleen maar bevestigd. Zijn filosofie en speelstijl komen overeen met de passie en intensiteit die onze fans, maar ook wij als club graag willen zien.”

De 32-jarige Branco was sinds 2014 actief als technisch manager bij diverse clubs in Portugal. Vanaf november is hij werkzaam bij Fortuna en sindsdien samen met Sjoerd Ars verantwoordelijk voor het technische beleid. Met het eind van de transitieperiode in zicht, neemt de Portugees per 1 juli in de rol van technisch manager en bijbehorend takenpakket van Ars over. De oud-spits blijft als technisch adviseur verbonden aan de club en zal Branco ondersteunen op het gebied van transfers, scouting en het samenstellen van de selectie.

Wij bedanken Sjoerd voor zijn uitstekende werkzaamheden in de afgelopen 5 jaar en zijn blij dat hij in deze rol aan de club blijft verbonden.