Een vroege kater met Vastelaovend voor Fortuna

18 februari 2023
Home / Nieuws / Een vroege kater met Vastelaovend voor Fortuna
2023 RKC Fortuna Dogan Seuntjens

Wat een feestelijk begin van Vastelaovend had moeten worden, eindigde in een frustrerende avond voorafgaand aan carnaval. Fortuna verloor op bezoek bij RKC Waalwijk met 3-1.

Burak Yilmaz zette de Sittardse formatie nog op voorsprong, in het laatste kwartier zette de thuisclub -met oud-Fortunees Mats Seuntjens als uitblinker- het duel uiteindelijk alsnog naar haar hand.

Fortuna begon zonder Ivo Pinto en George Cox aan de wedstrijd, beide waren vanwege blessures niet beschikbaar. Net als tegen FC Emmen werd hun plaats ingenomen door Dogan Erdogan en Remy Vita. Hoofdtrainer Julio Velázques had voor eerst sinds enkele weken een basisplaats ingeruimd voor Deroy Duarte, de middenvelder verving Arianit Ferati.

In de eerste helft waren de kansen aan beide kanten schaars, Michiel Kramer was twee keer gevaarlijk voor de thuisclub. Fortuna liet ook twee kansen noteren, Burak en Kristijan Bistrovic zochten het doel echter te hoog. Op slag van rust de eerst écht grote mogelijkheid in de wedstrijd, Ilias Bel Hassani haalde van dichtbij hard uit. Fortuna doelman Ivor Pandur stond goed opgesteld en pareerde de inzet met zijn vuisten.

Vier minuten na rust kwam Fortuna op voorsprong. Burak ontdeed zich van zijn directe tegenstander en haalde van zo’n 18 meter hard uit. De bal verdween in de rechter benedenhoek: 0-1. Alweer het negende treffer van het seizoen voor de aanvoerder van Fortuna en zijn tweede velddoelpunt. Enkele minuten later kreeg Velázquez vanwege aanmerkingen op de leiding binnen enkele secondes twee keer geel van scheidsrechter Bas Nijhuis, de hoofdtrainer moest noodgedwongen de wedstrijd vanaf de tribune verder bekijken.

Na ruim een uur spelen was Duarte dicht bij een tweede treffer, zijn schot werd echter knap gepareerd door RKC doelman Etienne Vaessen. Na 76 minuten werd de gelijkmaker van RKC een feit, Michiel Kramer werkte een voorzet van invaller Florian Jozefzoon achter doelman Pandur: 1-1. Het doelpunt leidde tot commotie, een achttal secondes vóór de treffer leek doelman Vaessen een overtreding te begaan op Bistrovic. Scheidsrechter Nijhuis weigerde te fluiten, hij werd ook niet gecorrigeerd door de VAR.

Enkele minuten later leidde een onbesuisde actie van Vaessen opnieuw tot de nodige discussies, de doelman torpedeerde Inigo Córdoba op de achterlijn. ‘Geen strafschop’ luidde het oordeel van Nijhuis, opnieuw vond de VAR het niet nodig om in te grijpen. In de daaropvolgende tegenaanval scoorde de thuisclub haar tweede treffer. Een harde uithaal van Seuntjens werd door Pandur nog tegengehouden, de rebound was een prooi voor Julen Lobete van RKC: 2-1.

De wedstrijd op zijn kop. In de laatste minuut van de officiële speeltijd scoorde RKC haar derde doelpunt van de avond. Jozefzoon werkte de bal van dichtbij in het doel: 3-1. Fortuna Sittard bleef met lege handen achter en baalde van het onnodige verlies.

Opstelling: Pandur, Dogan, Guth, Siovas (79’ Radic), Vita, Bistrivoic. Özyakup, Duarte (88’ Buitink), Córdoba (88’ Gladon), Burak, Umaro (79’ Noslin)