Heren

Festiviteiten na afloop van Fortuna - NEC Nijmegen

17 mei 2023
Leestijd: ${ readingTime }
Home / Nieuws / Festiviteiten na afloop van Fortuna - NEC Nijmegen
2023 festiviteiten NEC

Fortuna speelt op 28 mei de laatste wedstrijd van het seizoen tegen N.E.C. Nijmegen. Met de garantie van wederom een jaar Eredivisievoetbal willen we het seizoen na afloop van deze wedstrijd op een mooie manier afsluiten.

Direct na afloop van de wedstrijden worden er diverse festiviteiten georganiseerd op het veld. Frans Theunisz en Big Benny zullen ons daar een handje bij helpen. De artiesten verzorgen na afloop van de wedstrijd een spetterend optreden vanaf het speelveld. Vanaf dat moment zal er ook een cateringactie plaatsvinden in de grachten van het stadion. Dit betekent uiteraard dat de cateringpunten in de grachten langer geopend blijven.

De festiviteiten zullen ongeveer één uur na het laatste fluitsignaal worden afgerond. Samen met jullie hopen wij dit seizoen nog eenmaal op een volle Milaanstraat om het voetbaljaar op een fantastische manier af te sluiten. Nog geen tickets? Klik dan hier!

Afscheid spelers
Buiten de optredens van Frans Theunisz en Big Benny zal er ook een moment ingelast worden om enkele spelers te bedanken voor hun inzet in het Sittardse geel en groen. De club zal onder meer stilstaan bij het vertrek van George Cox, Roel Janssen en Yanick van Osch, die jarenlang onderdeel uitmaakten van de selectie. Tevens zal er afscheid worden genomen van de spelers die dit seizoen op huurbasis uitkwamen voor de club.

Ruim 400 wedstrijden

Fortuna zal na afloop van de wedstrijd tegen N.E.C. Nijmegen dus onder meer afscheid nemen van George Cox, Roel Janssen en Yanick van Osch. Het drietal speelden gezamenlijk ruim vierhonderd wedstrijden in het Sittardse geel en groen.

George Cox
De Engelsman streek in 2019 op huurbasis neer in Sittard. De linksback zou uiteindelijk definitief de overstap maken en uitgroeien tot een vaste waarde bij Fortuna. Cox speelde ruim honderd keer in het geel-groen, daarin was hij vooralsnog tien keer trefzeker. Een van de meest memorabele momenten voor de 25-jarige verdediger zal ongetwijfeld de dubbelslag tegen Ajax zijn. Na vier seizoenen bij Fortuna gaat Cox opzoek naar een uitdaging dichterbij huis.

Roel Janssen
De naam Roel Janssen zal menig supporter terugvoeren naar 25 januari 2015. In zijn eerste periode bij Fortuna kroonde de verdediger uit Venlo zich tot hattrickheld door drie keer te scoren tegen de grote rivaal. Na een periode bij VVV-Venlo keerde Janssen in 2020 terug naar Sittard. Sindsdien voegde de linkspoot nog 54 wedstrijden toe aan zijn totaal, waardoor de teller momenteel op liefst 195 wedstrijden staat. Daarmee valt de mandekker net buiten de top tien van spelers met meeste wedstrijden voor Fortuna.

Yanick van Osch
Van Osch verliet in 2020 PSV voor een nieuw avontuur bij Fortuna. De goalie had onder meer een aandeel in de spectaculaire handhaving vorig seizoen. Na drie seizoenen komt er een einde aan de samenwerking. In deze periode stond Van Osch 65 keer onder de lat bij Fortuna.