Heren

Feyenoord met kleinst mogelijke cijfers te sterk voor Fortuna

15 april 2024
Leestijd: ${ readingTime }
Home / Nieuws / Feyenoord met kleinst mogelijke cijfers te sterk voor Fortuna
NR20240414 FSC FEY116

Fortuna heeft afgelopen zondag in eigen stadion niet voor een stunt kunnen zorgen tegen Feyenoord. De Rotterdammers wonnen met 0-01 door een doelpunt van verdediger Dávid Hancko. Tot in de extra tijd bleef Fortuna uitzicht houden op een nieuw gelijkspel tegen de ploeg uit Rotterdam Zuid, Feyenoord bleef echter overeind.

Fortuna trad aan zonder de geschorste Rodrigo Guth, coach Danny Buijs had in de vijfmans achterhoede basisplaatsen ingeruimd voor zowel Siemen Voet als Sadik Fofana. Vanaf de aftrap zette Fortuna de gasten flink onder druk, tot echte kansen leidde dat overwicht echter niet. Feyenoord, in dezelfde samenstelling aantredend als vorige week, toen in de Kuip met 6-0 werd gewonnen van Ajax, kwam na een kwartier spelen onder de druk uit. Na een lange rush testte Yankuba Minteh de kwaliteiten van doelman Michael Verrips, deze verwerkte de inzet van de vleugelspelers uitstekend. Na 18 minuten kwamen de gasten uit een hoekschop van Calvin Stengs toch op voorsprong. Hancko reageerde het meest alert na een scrimmagesituatie voor het doel van Fortuna, hij werkte de bal over de doellijn: 0-1. Er gebeurde verder weinig opwindends in een wedstrijd waarin veel persoonlijke duels werden uitgevochten.

Na rust speelde Fortuna richting de fanatieke aanhang, de supporters zagen ook nu dat de écht grote kansen over en weer schaars waren. Dimitrios Siovas was namens Fortuna dicht bij de gelijkmaker, de mee naar voren gekomen verdediger haalde hard uit na een hoekschop van Oğuzhan Özyakup. De bal ging echter een meter over het doel. Fortuna nam gaandeweg de wedstrijd meer risico’s, waardoor Feyenoord in de tegenaanval ruimte kreeg. Verrips redde opnieuw fraai op een harde uithaal van ditmaal Ayase Ueda, de rebound kwam voor de voeten van Luka Ivanušec, hij mikte op de paal. De Fortuna fans in het volgepakte stadion bleven hoop houden op een resultaat, in de extra tijd veerden de supporters op toen Alen Halilovic van zo’n 17 meter mocht aanleggen met zijn sterke linkervoet. Feyenoord doelman Timon Wellenreuther voorkwam een laat tegendoelpunt voor zijn ploeg.

Fortuna Sittard: Verrips, Pinto (77’ Rosier), Voet, Fofana, Siovas, Dijks, Özyakup (77’ Da Cruz), Lonwijk (57’ Peterson), Duarte, Sierhuis (86’ Halilovic), Córdoba (86’ Oratmangoen)