Fortuna begint kalenderjaar met nederlaag

08 januari 2023
Leestijd: ${ readingTime }
Home / Nieuws / Fortuna begint kalenderjaar met nederlaag
2023 Fortuna Go Ahead Pinto

Fortuna is teleurstellend begonnen aan het nieuwe kalenderjaar, waarbij het zaterdagavond niet wist te overtuigen tegen Go Ahead Eagles. De ploeg van hoofdtrainer Julio Velázquez begon het duel als bovenliggende partij, maar moest na de enigszins verrassende openingstreffer het initiatief aan de gasten laten. De equipe uit Deventer won door doelpunten van Bas Kuipers en Bobby Adekanye uiteindelijk met 0-2.

De openingsfase van de wedstrijd was voor Fortuna. De bal ging snel rond, Go Ahead Eagles had het moeilijk om overeind te blijven. De grootste kans in de openingsfase was voor Burak Yilmaz. Na een voorzet van rechts van Umaro Embaló kopte de aanvoerder van Fortuna hard in, met een sublieme redding voorkwam doelman Jeffrey de Lange een vroege achterstand van zijn ploeg. Gaandeweg de eerste helft kwam Go Ahead Eagles beter in de wedstrijd.

De ploeg van René Hake ging zeer efficiënt met de kansen om. Na 21 minuten spelen belandde een verdwaalde bal in het strafschopgebied pardoes voor de voeten van aanvoerder Kuipers. Van dichtbij gaf de volledig vrijstaande verdediger van de ploeg uit Deventer Fortuna doelman Ivor Pandur het nakijken: 0-1. Vlak voor rust verdubbelde Go Ahead Eagles haar voorsprong, na balverlies op het middenveld van Fortuna bediende Enric Llansana ploeggenoot Adekanye op maat. Deze bleef uiterst koelbloedig in de afwerking: 0-2.

Via enkele wissels in de rust probeerde Velázquez zijn ploeg van nieuw elan te voorzien. Hij bracht met Rémy Vita en nieuwkomer Thomas Buitink twee verse krachten. In aanvallend opzicht lukte het echter niet om in de tweede helft écht gevaarlijk te worden, veelzeggend was dat doelman De Lange na rust niet één keer handelend hoefde op te treden. Go Ahead Eagles verdedigde heel compact en gaf in verdedigend opzicht nauwelijks iets weg.

Fortuna Sittard speelde komende zondag opnieuw een thuisduel, in eigen stadion is dan PSV te gast.