Fortuna speelt eerste oefenwedstrijd gelijk

08 juli 2023
Home / Nieuws / Fortuna speelt eerste oefenwedstrijd gelijk
2023 Fortuna Eindhoven Noslin

Fortuna heeft in een zonovergoten Kelpen-Oler de oefencampagne officieel afgetrapt. De wedstrijd tegen FC Eindhoven eindigde in 1-1.

Hoofdtrainer Danny Buijs moest het stellen zonder de geblesseerde Öguzhan Özyakup en Ivor Pandur, die wegens interlandverplichtingen met Kroatië U21 later aansluit. Aan de aftrap verschenen door de minimale personele problemen veelal bekende namen. Luuk Koopmans was de enige nieuwkomer binnen de startformatie.

Wie kwam voor de doelpunten moest zaterdag op tijd aanwezig zijn. FC Eindhoven kwam na ruim vijf minuten spelen op voorsprong door een eigen doelpunt van Dimitrios Siovas. Een terugspeelbal van de verdediger eindigde ongelukkig in het Sittardse doel. Enkele minuten later was het alweer gelijk, ditmaal door een fout van doelman Jort Borgmans. De goalie leverde de bal in bij Iñigo Córdoba, die deze vervolgens eenvoudig binnen kon werken.

Fortuna ging direct na de gelijkmaker opzoek naar een tweede treffer. In het restant was de formatie uit Sittard heer en meester, vooral Córdoba en Tijjani Noslin kwamen diverse keren in kansrijke positie. De grootste kans was voor de Spanjaard, die via een subtiel hakje van Paul Gladon vrij voor de keeper kwam. Borgmans wist de inzet van Córdoba echter te keren.

In de tweede helft stuurde Buijs tien nieuwe spelers het veld in, alleen doelman Koopmans bleef staan. De vele wisselingen zorgden voor een rommelige beginfase aan beide kanten. Na een uur spelen namen de gasten uit Eindhoven het initiatief over en moest Koopmans enkele keren in actie komen. Met verve, want de Brabanders kwamen niet tot score op Sportpark 't Ven.

Opstelling (1): Koopmans, Pinto, Guth, Siovas, Vita, Duarte, Ferati, Tasci, Córdoba, Gladon en Noslin.

Opstelling (2): Koopmans, Sayadi, Radic, Nieling, Bisschops, Schenkhuizen, Peters (88' Vita), Elshan, Umaro, Belkheir en Robberechts.

We willen via deze weg DFO '20 en al haar vrijwilligers nogmaals bedanken voor het snelle schakelen en het gastvrije ontvangst!