Fortuna bekert verder na minimale overwinning

01 november 2023
Home / Nieuws / Fortuna bekert verder na minimale overwinning
2023 Sparta Nijkerk Fortuna Halilvoic

Fortuna heeft de eerste wedstrijd in het KNVB Bekertoernooi gewonnen. Een minimale overwinning was voldoende om de volgende ronde te bereiken.

Danny Buijs voerde noodgedwongen enkele wijzigingen door. De hoofdtrainer kon tegen de Nijkerkers geen beroep doen op Dimitrios Siovas, Oguzhan Özyakup, Tijjani Noslin en Iñigo Córdoba. Daardoor verschenen Siemen Voet en Ragnar Oratmangoen voor het eerste aan de aftrap in een officiële wedstrijd. Hetzelfde gold voor doelman Luuk Koopmans.

Het was de thuisploeg die als eerste de aanval zocht op sportcomplex De Ebbenhorst. Dat hield Sparta Nijkerk niet lang vol, waarna Fortuna het spel mocht maken. Daar slaagde het nauwelijks in. De beste mogelijkheid om de score te openen was er voor Kaj Sierhuis, de aanvaller wist een voorzet van Iman Griffith niet te promoveren tot de openingstreffer.

In het restant van de eerste helft vielen er nauwelijks kansen te creëren. Remy Vita, Loreintz Rosier en Sierhuis probeerden het nog wel, maar zonder succes. Sparta Nijkerk probeerde het vlak voor het rustsignaal nog met een kopbal via Janic Makizolida, de inzet van de aanvoerder verdween over het doel van Koopmans. Daardoor bleef de 0-0 op het scorebord tot aan de theepauze.

Buijs besloot in de rust twee keer te wisselen; Mitchell Dijks kwam binnen de lijnen voor Vita, Ivor Pandur verving de geblesseerde Koopmans. Het speelbeeld bleef hetzelfde. De wedstrijd speelde zich voornamelijk op de helft van Sparta Nijkerk af, zonder dat er echt grote kansen te noteren vielen.

Tien minuten voor tijd kreeg Fortuna de uitgelezen mogelijkheid om een verlenging te voorkomen. De ingevallen Milan Robberechts kwam naar binnen en werd in de zestien neergehaald. Alen Halilovic wilde aanleggen vanaf elf meter, maar moest dit uitstellen. Vanuit het thuisvak werd een rookbom het veld opgegooid, waardoor de wedstrijd tijdelijk werd gestaakt.

Na de onderbreking bleef Halilovic koeltjes: 0-1. Sparta Nijkerk, tot dan toe solide achterin, moest daardoor meer risico nemen. Het leverde enkele hachelijke momenten op, waarbij Ivo Pinto en Pandur handelend moesten optreden. Vlak voor het laatste fluitsignaal was Marko Lazetic nog dicht bij een treffer, zijn inzet belandde op de paal.

Door de overwinning heeft Fortuna zich verzekerd van de tweede ronde in het KNVB Bekertoernooi. De loting vindt plaats op 4 november.

Opstelling: Koopmans (46’ Pandur), Pinto, Guth, Voet, Vita (46’ Dijks), Duarte, Rosier, Halilovic, Griffith (85’ Lazetic), Sierhuis (72’ Belkheir) en Oratmangoen (72’ Robberechts).