Fortuna bekert verder na overwinning in Eindhoven

20 december 2023
Home / Nieuws / Fortuna bekert verder na overwinning in Eindhoven
2023 Eindhoven Sierhusi

Fortuna heeft zich dinsdagavond via een 0-2 zege ten koste van FC Eindhoven geplaatst voor de volgende bekerronde. De doelpunten werden gescoord door Tijjani Noslin en Kaj Sierhuis.

Mitchel Dijks en Dimitrios Siovas ontbraken vanwege een blessure in de wedstrijdselectie, Loreintz Rosier nam de plaats in van Deroy Duarte. De beroepscommissie van de KNVB had de rode kaart van Noslin geseponeerd, waardoor ook de snelle vleugelspeler aan de aftrap verscheen.

In het druilerige Jan Louwers stadion zorgden de 450 meegereisde Fortuna-fans in het volle uit vak 90 minuten lang voor sfeer. Zij zagen dat Fortuna vanaf de aftrap de bovenliggende partij was, FC Eindhoven liet het initiatief aan de ploeg uit de Eredivisie. In de beginfase was Kaj Sierhuis dicht bij een treffer, zijn schot belandde op de vuisten van Eindhoven-doelman Jorn Brondeel. Na twintig minuten had Iñigo Córdoba de openingstreffer op zijn schoen, hij schoot echter naast. De verdiende voorsprong voor Fortuna kwam er toch, in de dertigste minuut bereikte een voorzet van aanvoerder Ivo Pinto de attent reageerde Noslin. Van dichtbij bleef deze koelbloedig: 0-1. De thuisclub kon daar weinig tegenover stellen, alleen Farouq Limouri was na een fraai indraaiende vrije trap van de rechterkant van Sven Simons dicht bij een treffer. Limouri kwam centimeters te kort om te scoren.

Snel na rust verdubbelde Fortuna de voorsprong. Een ingooi van de linker kant werd door Siemen Voet verlengd en kwam voor de voeten van Sierhuis. Met een fraaie uithaal was de spits opnieuw succesvol: 0-2. De wedstrijd was gespeeld, de thuisclub was door goed verdedigen aan Fortuna-zijde niet bij machte om echte kansen te creëeren. Mawouna Amevor en invaller Joey Sleegers probeerden het met een kopbal, doelman Ivor Pandur hoefde echter niet in actie te komen. In de slotfase ontstond voor Fortuna veel ruimte in de counter, tot een derde doelpunt leidde dit echter niet.

Opstelling: Pandur, Pinto, Guth, Fofana, Voet, Rosier (83’ Duarte), Ferati, Halilovic (70’ Özyakup), Noslin, Sierhuis (83’ Belkheir), Córdoba (83’ Oratmangoen).