Heren

Fortuna boekt overwinning op bezoek bij Millwall

29 juli 2023
Leestijd: ${ readingTime }
Home / Nieuws / Fortuna boekt overwinning op bezoek bij Millwall
Whats App Image 2023 07 29 at 14 06 07

Fortuna heeft zijn bezoek aan Millwall winnend afgesloten. Alen Halilovic en Tijjani Noslin zorgden voor de Sittardse doelpunten.

Fortuna vertrok vrijdag met een nagenoeg fitte selectie richting Londen, alleen Öguzhan Özyakup bleef ziek achter in Sittard. Danny Buijs had een basisplaats ingeruimd voor Halilovic en Loreintz Rosier. Aan de zijde van Millwall begon oud-Fortunees Zian Flemming op de bank.

De thuisploeg meldde zich als eerste voor het doel, al vielen er in de openingsfase geen grote kansen te noteren. Aan beide kanten wisselden mooie combinaties zich af met slordig balverlies. Met ruim twintig minuten op de klok was het Millwall dat de voorsprong pakte. Tom Bradshaw kreeg de bal vanaf de achterlijn teruggelegd en wist het leer buiten bereik van Ivor Pandur in de verre hoek te werken.

Fortuna ging vervolgens opzoek naar de gelijkmaker, waarbij de grootste kans voor Rodrigo Guth was. De verdediger kopte vanuit een corner buiten het bereik van doelman George Long, maar moest toezien hoe Kevin Nisbet de inzet op de lijn wegwerkte. In de blessuretijd van de eerste helft viel dan toch de gelijkmaker te noteren. Halilovic zette een een-twee op met Noslin en krulde de bal vervolgens op heerlijke wijze in de verre hoek.

Na rust golfde het spel opnieuw op en neer met kansen voor beide ploegen. Met ruim vijftig minuten op de klok kreeg Millwall de uitgelezen mogelijkheid om op voorsprong te komen. Remy Vita bracht Duncan Watmore te val, waarna scheidsrechter James Bell naar de stip wees. Nisbet nam plaats achter de bal, maar zijn inzet werd gekeerd door Pandur.

Slechts enkele minuten later kreeg Noslin de uitgelezen kans om op voorsprong te komen. De Amsterdammer omspeelde doelman Long, maar moest daardoor een poging ondernemen vanuit een lastige hoek. De poging rolt uiteindelijk voor het doel van Millwall langs. Noslin kreeg uiteindelijk alsnog de kans om op het scorebord te komen, wanneer hij zich tussen twee verdedigers probeert te wurmen in het Engelse strafschop gebied. Noslin naar de grond, de bal op de stip. Vanaf elf meter mist de aanvaller, maar de rebound wordt alsnog achter Long gewerkt.

Opstelling: Pandur, Pinto, Guth, Siovas (62' Fofana), Vita (76' Belkheir), Rosier ('62 Radic), Ferati (90' Nieling), Halilovic (62' Dijks), Noslin (76' Robberechts), Gladon (37' Duarte) en Córdoba (84' Umaro).