Fortuna buigt achterstand om en blijft ongeslagen

17 september 2023
Home / Nieuws / Fortuna buigt achterstand om en blijft ongeslagen
Fortuna Volendam 2023

Fortuna heeft zaterdagavond in de thuiswedstrijd tegen FC Volendam een 3-1 zege geboekt. In de rust keek de thuisclub nog tegen een 0-1 achterstand aan.

Fortuna nam direct het initiatief in de wedstrijd, in het eerste half uur vielen er echter weinig échte doelpogingen te noteren. Dat veranderde in het laatste kwartier vóór rust. Na een hoekschop van de rechterkant van uitblinker Alen Halilovic raakte de jarige Dimitrios Siovas uiterst subtiel de bal met de buitenkant van zijn voet. Het leer spatte uiteen op de lat, in de rebound voorkwam Volendam verdediger Benaissa Benamar met zijn bovenlichaam een zeker lijkend doelpunt van Kaj Sierhuis.

Een kopbal van Rodrigo Guth was even later een prooi voor Volendam doelman Mio Backhaus, de keeper van de gasten pareerde ook een schot van opnieuw Halilovic uiterst knap. Het leek een kwestie van tijd voordat Fortuna op voorsprong zou komen, het liep echter anders. Het eerste gevaarlijke moment van de gasten leverde direct een doelpunt op, vanaf de rand van het strafschopgebied krulde Garang Kuol de bal onberispelijk in de rechter bovenhoek: 0-1. Een voorsprong die totaal geen recht deed aan de verhoudingen in het veld.

Fortuna toonde zich niet aangeslagen en bleef de aanval zoeken. Vlak voor rust ging Mitchell Dijks neer in het strafschopgebied van Volendam, na een ingreep van verdediger Damon Mirani. Scheidsrechter Kamphuis wilde echter niets weten van een strafschop en werd daarbij gesteund door de VAR.

Snel in de tweede helft moest Volendam doelman Backhaus opnieuw handelend optreden. Binnen enkele secondes had de goalie uitstekende reddingen in huis op inzetten van Iñigo Córdoba en Halilovic. De meer dan verdiende gelijkmaker kwam er toch na bijna een uur spelen. Invaller Öguzhan Özyakup zocht de combinatie met Halilovic, liep zelf slim door en kreeg de bal prachtig aangespeeld door de Kroatische middenvelder. Özyakup bleef koelbloedig en scoorde beheerst: 1-1.

De Fortuna supporters gingen nog meer achter hun ploeg staan, het was duidelijk dat er meer inzat voor de thuisclub. Zeven minuten na de gelijkmaker was de voorsprong voor Fortuna een feit. De onvermoeibare Córdoba ontdeed zich op de linkervleugel van zijn direct tegenstander en bediende Tijjani Noslin met een fraaie voorzet. Met zijn hoofd zorgde de snelle vleugelspeler voor een nieuwe explosie van vreugde in het stadion: 2-1.

De wedstrijd was gespeeld, Volendam was niet meer bij machte om écht gevaarlijk te worden. Halilovic had zijn zinnen gezet op zijn eerste officiële doelpunt voor Fortuna, vlak voor tijd kreeg hij loon naar werken. De Man of the Match werd in de diepte aangespeeld door Ivo Pinto, de middenvelder controleerde de bal met zijn prachtige techniek probleemloos, ontdeed zich van twee tegenstanders en deponeerde de bal in de linkerbenedenhoek: 3-1. Even later kreeg hij zijn meer dan verdiende publiekswissel.

Opstelling: Pandur, Pinto, Guth, Siovas, Dijks (86’ Vita), Duarte, Rosier (54’ Özyakup) , Halilovic (90’ Oratmangoen), Noslin (86’ Lazetic) , Sierhuis (54’ Belkheir), Córdoba.