Fortuna buigt achterstand om in slotfase

25 juli 2023
Home / Nieuws / Fortuna buigt achterstand om in slotfase
2023 Fortuna VVCS

Fortuna heeft zijn vierde wedstrijd in de voorbereiding winnend afgesloten. De ploeg van hoofdtrainer Danny Buijs won met 4-3 van VVCS.

Buijs begon aan de wedstrijd met een sterk gewijzigd elftal ten opzichte van afgelopen zaterdag, alleen Deroy Duarte en Paul Gladon bleven staan. Öguzhan Özyakup moest wegens ziekte de wedstrijd aan zich voorbij laten gaan. De dinsdag gepresenteerde Sadik Fofana zat meteen bij de selectie.

Fortuna zocht vanaf het eerste fluitsignaal de aanval. Desondanks was het VVCS dat al vroeg in de wedstrijd op voorsprong kwam. Het team met contractloze voetballers, onder leiding van Sjaak Polak, was uiterst efficiënt in de openingsfase. Binnen twintig minuten keek Fortuna tegen een 0-3 achterstand aan. Nick Broekhuizen en Yassine Bouchnafa (2) wisten doelman Koopmans te passeren.

In het restant van de eerste helft probeerde Fortuna nog een aansluitingstreffer te forceren. Paul Gladon en Stipe Radic waren met kopballen dichtbij en ook Umaro Embalo probeerde het vanuit een lastige hoek. De Sittardenaren wisten echter niet te scoren in de eerste helft, waardoor bij de theepauze een 0-3 stand op het scorebord stond.

Na de onderbreking was het Fortuna dat opzoek ging naar een doelpunt. De kansen stapelden zich op, maar gescoord werd er nog niet. Dit veranderde met het inbrengen van zeven nieuwe spelers. Binnen een tijdsbestek van twintig minuten draaide Fortuna de wedstrijd om, met drie doelpunten in de laatste tien minuten. Iñigo Córdoba nam beide aansluitingstreffers voor zijn rekening, waarna Tijjani Noslin tekende voor de gelijkmaker en de winnende.

Opstelling: Koopmans (61' Hendriks), Sayadi (61' Pinto), Radic (61' Guth), Nieling (61' Siovas), Dijks (32' Robberechts), Schenkhuizen (46' Ferati), Duarte (46' Rosier), Belkheir (61' Noslin), Tasci (61' Cordoba) Gladon (46' Halilovic) en Umaro (61' Vita).