Heren

Fortuna doet zaken met AC Milan

24 augustus 2023
Leestijd: ${ readingTime }
Home / Nieuws / Fortuna doet zaken met AC Milan
2023 Marko Lazetic

Fortuna heeft de gelederen versterkt met Marko Lazetić. De 19-jarige aanvaller wordt voor de duur van één seizoen gehuurd van AC Milan. 

"Ik kijk enorm uit naar mijn tijd bij Fortuna," aldus Lazetić, die gaat spelen met rugnummer 11. "Ik hoor goede verhalen over de Eredivisie en het is een competitie waarin jonge spelers een kans krijgen. Het doel is om komend seizoen het team te helpen aan zoveel mogelijk overwinningen en me als speler en mens verder te ontwikkelen. Ik ben Fortuna dankbaar voor de geboden kans."  

Americo Branco, technisch manager: "We halen met Marko een talentvolle aanvaller, die op zeer jonge leeftijd al zijn eerste minuten in het profvoetbal maakte. Daarnaast heeft hij zijn debuut voor AC Milan al gemaakt. Die ervaring neemt hij mee naar Sittard. Marko krijgt nu bij ons de kans om de volgende stap in zijn carrière te zetten." 

De Servisch jeugdinternational doorliep de jeugdopleiding van Rode Ster Belgrado. Na zeventien wedstrijden in de hoofdmacht maakte Lazetic in 2022 de overstap naar AC Milan. De Italiaanse grootmacht verhuurde de spits het afgelopen half jaar aan SCR Altach uit Oostenrijk.

De procedure voor de verblijfs- en werkvergunning is inmiddels in gang gezet.