Fortuna door rake kopballen langs TOP Oss

11 oktober 2023
Home / Nieuws / Fortuna door rake kopballen langs TOP Oss
2023 Fortuna To P Oss

Fortuna heeft de oefenwedstrijd tegen TOP Oss winnend afgesloten. Op het complex van RKVV Eindse Boys werd het 3-0.

Hoofdtrainer Danny Buijs moest het in Nederweert-Eind stellen zonder Alen Halilovic, Dimitrios Siovas en Tom Hendriks, die allen uit voorzorg aan de kant bleven. Daar tegenover stond de terugkeer van Arianit Ferati. De middenvelder ontbrak de laatste drie oefenwedstrijd in verband met een schorsing.

De eerste minuten was voornamelijk Fortuna in balbezit, het leverde echter geen grote kansen op. Die kwam er met acht minuten op de klok wel voor TOP Oss, een inzet verdween buiten het bereik van Ivor Pandur op de paal. Enkele minuten later lag de bal er aan de andere kant wel in. Rodrigo Guth zette zijn hoofd krachtig tegen een vrijetrap en liet TOP Oss-goalie Lars van Meurs kansloos.

Na de openingstreffer bleef Fortuna de bovenliggende partij. Er vielen kansen te noteren van onder meer Kaj Sierhuis, Iñigo Córdoba en Arianit Ferati, maar zij wisten de marge niet te verdubbelen. Dit lukte Tijjani Noslin vlak voor het rust signaal wel, door een voorzet van Sierhuis binnen te knikken.

In de tweede helft namen beide ploegen gas terug. Daardoor vielen er ook beduidend minder kansen te noteren. Uiteindelijk kwam het scorebord nog een keer in beweging. Na een handsbal mocht Ferati aanleggen voor de 3-0. De middenvelder stuurde Van Meurs de verkeerde kant op en zette daarmee de eindstand op het scorebord.