Heren

Fortuna eert Fernando Ricksen met speciaal tenue

18 september 2024
Leestijd: ${ readingTime }
Home / Nieuws / Fortuna eert Fernando Ricksen met speciaal tenue
Thumbnail

Vandaag, 18 september 2024, is het vijf jaar geleden dat clubicoon Fernando Ricksen zijn moedige strijd tegen de verschrikkelijke ziekte ALS verloor. Om dit moment te gedenken speelt Fortuna Sittard deze week tegen Ajax en PSV in een speciaal tenue.

Uniek tenue
Het speciaal ontworpen tenue is een ode aan Fernando Ricksen en zal vanwege een unieke badge direct de geschiedenisboeken in gaan. Het tenue bevat namelijk een holografisch logo, dat nog niet eerder in het Nederlandse betaald voetbal is gebruikt. Een pionierend eerbetoon aan Ricksen waarbij het Fortuna-logo vanuit meerdere invalshoeken naadloos overgaat naar een krachtig silhouet van Fernando Ricksen. Verder is in de nek de treffende lijfspreuk Never Give Up verwerkt waarmee wordt verwezen naar de ongekende strijdlust van Fernando. Tot slot refereren de kleuren van het tenue naar zijn tijd in Glasgow, want ook hier veroverde hij met zijn passie en inzet de harten van vele fans. 

NEVER GIVE UP
Fernando Ricksen

Stichting ALS
Never Give Up
is een lijfspreuk van Ricksen die nog meer kracht kreeg gedurende zijn lange strijd tegen de spierziekte ALS. Met dit tenue willen we aandacht vragen voor deze spierziekte, daarom zijn er meerdere initiatieven in het leven geroepen om een financiële bijdrage te leveren aan Stichting ALS. Zo zal van ieder verkocht shirt 10% naar de stichting gaan, zal er een extra veiling worden georganiseerd met MatchWornShirt, wordt er gecollecteerd rondom de thuiswedstrijd tegen PSV én is er een donatiepagina waar mensen een financiële bijdrage kunnen leveren.

Bestellen

Wil jij jezelf verzekeren van een uniek exemplaar en een bijdrage leveren aan Stichting ALS? Koop het shirt dan direct online! Je verzekert je namelijk middels een online bestelling van een exemplaar, waarbij het shirt waarschijnlijk pas vanaf 25 september geleverd wordt. Wil jij het shirt direct aan in het uitvak in de Johan Cruijff ArenA of tijdens de thuiswedstrijd tegen PSV? Koop het shirt dan op één van de onderstaande fysieke verkoopmomenten:

  • Woensdag 18 september 12.00 - 17.00 uur: Fanshop Sittard (Paradijsstraat 1A, Sittard)
  • Woensdag 18 september 15.00 - 16.15 uur: Fanshop Stadion (Milaanstraat 120, Sittard)
  • Zaterdag 21 september 11.00 - 16.00 uur: Fanshop Sittard (Paradijsstraat 1A, Sittard)
  • Zondag 22 september 13.00 - 16.30 uur: Fanplein Stadion (Supportershome FSC)

De shirts zijn voor de jeugdige fans beschikbaar vanaf maat 92 tot en met 164, de volwassenmaten lopen van S tot en met 4XL. De prijzen zijn respectievelijk €59,95 voor de kindermaten en €69,95 voor volwassenen. De officiële witte shorts (€29,95) en officiële blauwe wedstrijdsokken (€17,50), om het tenue te completeren, zijn eveneens verkrijgbaar. In verband met de witte broekjes van Ajax zal tegen de Amsterdammers worden gespeeld in een alternatieve rode broek. Deze zal niet beschikbaar komen voor de verkoop

Fortuna hoopt een zo groot mogelijk bedrag te kunnen doneren aan de Stichting ALS. Daarom is besloten om op dit shirt niet de memberkorting toe te passen. 

Partners
Deze campagne hadden wij niet kunnen opzetten zonder de hulp van meerdere partners. Zo hebben 51North en Robey een enorm belangrijk aandeel gehad in het design van het tenue en heeft CULT een prachtige lanceringsvideo gemaakt. Wij willen ook Rangers FCOswalds Bar en alle oud-teamgenoten bedanken voor de bereidheid en gastvrijheid m.b.t. het creëren van de unieke content. Tot slot een laatste dankwoord aan Stichting ALS voor het mede mogelijk maken van enkele prachtige initiatieven die hopelijk een mooi bedrag zullen opleveren voor de stichting.

DSC00969
DSC00871
DSC00919
DSC06249
Ivo Sokken
DSC06199
DSC00844