Fortuna en Utrecht komen niet tot scoren

29 oktober 2023
Home / Nieuws / Fortuna en Utrecht komen niet tot scoren
2023 Fortuna Utrecht Halilovic

Fortuna heeft zaterdagavond één punt overgehouden aan de ontmoeting met FC Utrecht. Beide ploegen kwam niet tot scoren: 0-0.

Aan Sittardse zijde startte Iman Griffith voor het eerst dit seizoen in de basis, hij nam de plaats in van de geblesseerde Tijjani Noslin. Mitchel Dijks was nog niet helemaal hersteld van zijn blessure, hij begon op de bank. Arianit Ferati en Oguzhan Özyakup moesten de wedstrijd wel aan zich voorbij laten gaan.

De openingsfase was voor de thuisclub, al na twee minuten een enorme kans om de score te openen. Alen Halilovic stuurde Remy Vita op de linkerflank weg, deze gaf een voorzet op maat richting Kaj Sierhuis. De spits kopte echter net langs de verkeerde kant van de paal. Tien minuten later zorgde een voorzet van aanvoerder Ivo Pinto voor de nodige onrust in het strafschopgebied van de gasten. Fel op de huid gezeten door Iñigo Córdoba verraste Utrechter speler Hugo Nova bijna zijn eigen doelman. Met een uiterste krachtsinspanning voorkwam Vasilios Barkas een tegentreffer voor zijn ploeg.

Ook een schot van Halilovic werd door Barkas uit de beneden hoek getikt. Na een half uren spelen moest Córdoba met een blessure naar de kant, zijn plaats werd ingenomen door Mouhamed Belkheir. Vlak voor rust het eerste échte gevaar van de gasten. Zakaria Labyad kopte van dichtbij in, doelman Ivor Pandur was al geklopt. Rodrigo Guth voorkwam met een fraaie verdedigende actie een achterstand voor Fortuna.

Ook na rust domineerde Fortuna aanvankelijk. Fel gesteund door de fanatieke aanhang in een regenachtig Sittard leek Fortuna snel in de tweede helft de score open te breken. Sierhuis miste nog een grote kans, op aangeven van Pinto. Enkele seconden later constateerde scheidsrechter Bas Nijhuis een handspel van Can Bozdogan. De toegekende strafschop werd door Halilovic genomen, Utrecht doelman Barkas ging naar de goede hoek en ranselde de bal uit het doel.

Gaandeweg kwam het initiatief meer bij de gasten terecht. Taylor Booth schoot vanuit kansrijke positie voorlangs, een schot van ruim 18 meter van Yannick Leliendal werd door Pandur tot hoekschop verwerkt. Uit de toegekende corner was invaller Oscar Fraulo gevaarlijk, zijn schot ging centimeters naast. Ook invaller Jens Toornstra was namens de gasten nog een keer dicht bij een doelpunt, zijn schot ging net over.

Het laatste woord in deze niet hoogstaande, maar wél erg spannende wedstrijd, was voor Fortuna. Invaller Marko Lazetic testte met een schot in de korte hoek de kwaliteiten van Barkas, opnieuw was de doelman bij de les. Beide ploegen zochten de kleedkamer op met het gevoel dat er méér in had gezeten.

De volgende thuiswedstrijd van Fortuna Sittard staat vrijdag 10 november op het programma, om 20.00 uur komt dan Heracles Almelo op bezoek.

Opstelling: Pandur, Pinto, Guth, Siovas, Vita (63’ Vita), Duarte, Rosier, Halilovic (86’ Lazetic), Griffith (86’ Robberechts), Sierhuis (63’ Oratmangoen), Córdoba (31’ Belkheir).