Heren

Fortuna haalt Kaj Sierhuis terug naar Nederland

02 augustus 2023
Leestijd: ${ readingTime }
Home / Nieuws / Fortuna haalt Kaj Sierhuis terug naar Nederland
2023 Kaj Sierhuis

Kaj Sierhuis keert terug in de Eredivisie. De 25-jarige aanvaller heeft zijn handtekening gezet onder een verbintenis voor drie seizoenen.

Sierhuis wordt overgenomen van Stade Reims, uitkomend in de Franse Ligue 1. “Ik heb er zin in,” trapt de nieuwe nummer 9 af. “Ik heb de laatste seizoenen te maken gehad met enkele tegenslagen, daarom is het voor mij belangrijk om weer veel minuten te maken. Dat hoop ik de komende seizoenen te kunnen doen in het shirt van Fortuna. Daarnaast is het fijn om met de trainers bekende gezichten tegen te komen in Sittard. Ik ben klaar voor deze nieuwe uitdaging.”

Americo Branco, technisch manager: "We zijn enorm blij dat Kaj voor Fortuna heeft gekozen. Hij past uitstekend bij deze club. Kaj heeft in het verleden aangetoond een trefzekere spits te zijn en heeft eerder in zijn carrière succesvol samengewerkt met Danny Buijs en Adrie Poldervaart. Wij hebben er alle vertrouwen in dat het ook dit keer weer goed zal uitpakken."

De in Athene geboren Sierhuis is een jeugdproduct van Ajax. In 2016 debuteerde hij namens het beloftenelftal in het betaalde voetbal. Na drie optredens in de hoofdmacht en een (huur)periode bij FC Groningen kwam de spits terecht in Frankrijk, bij Stade Reims. De teller van de voormalig jeugdinternational staat op 148 wedstrijden in het betaalde voetbal.