Heren

Fortuna haalt Mitchell Dijks naar Sittard

18 juli 2023
Leestijd: ${ readingTime }
Home / Nieuws / Fortuna haalt Mitchell Dijks naar Sittard
2023 Mitchell Dijks

Fortuna heeft zijn defensie versterkt met Mitchell Dijks. De linksback heeft voor één seizoen getekend.

Dijks is klaar voor zijn periode in Sittard. "Ik kijk enorm uit naar mijn tijd bij Fortuna," aldus de kersverse aanwinst. "Ik heb meerdere gesprekken gehad met Americo, daardoor werd ik steeds enthousiaster over deze nieuwe uitdaging. Fortuna voelt op dit moment als de juiste stap voor mijn carrière. We gaan er een mooi seizoen van maken. Samen nao veure." 

Technisch manager Americo Branco over de komst van de voormalig jeugdinternational: “Ik ben blij dat Mitchell voor Fortuna kiest. We hebben goede gesprekken gehad, hierin kwam hij ontzettend gretig over. Mitchell neemt een berg aan ervaring mee, nationaal en international. Daarnaast is hij een echte winnaar. Ik ben ervan overtuigd dat hij een belangrijke bijdrage gaat leveren."

Dijks doorliep de jeugdopleiding van Ajax en debuteerde in 2012 namens de Amsterdammers in het betaalde voetbal. Na periodes bij sc Heerenveen, Willem II, Norwich City en opnieuw Ajax koos de Purmerender uiteindelijk definitief voor een buitenlands avontuur bij Bologna. Na vier seizoenen in Italië keerde Dijks afgelopen zomer terug in Nederland, bij Vitesse. De back speelde tot op heden meer dan 250 wedstrijden in het betaalde voetbal.