Heren

Fortuna huurt Iman Griffith van AZ

01 september 2023
Leestijd: ${ readingTime }
Home / Nieuws / Fortuna huurt Iman Griffith van AZ
2023 Iman Griffith

Iman Griffith speelt komend seizoen voor Fortuna. De aanvaller wordt voor één seizoen gehuurd van AZ, met een optie tot koop. 

De kersverse aanwinst is klaar voor het nieuwe avontuur. "Mijn eerste indruk is heel positief," laat de 21-jarige Griffith weten. "Het is een mooie omgeving en de faciliteiten zijn hier goed. Ik heb er drie seizoenen in de Keuken Kampioen Divisie op zitten en heb daardoor veel geleerd, nu krijg ik de kans om me te bewijzen in de Eredivisie. Ik kijk enorm uit naar mijn periode bij Fortuna." 

De buitenspeler stond al langer op de rader bij Americo Branco. "We zijn al langer met elkaar in gesprek," aldus de technisch manager. "Iman is een zeer interessante speler, we zijn dan ook blij dat de deal rond is. Hij voegt iets extra's toe aan het team. Hij is een flamboyante buitenspeler, met een goede actie in huis. Kwaliteiten die we nog graag wilden toevoegen aan de selectie." 

Griffith maakte op zijn zeventiende de overstap van Zeeburgia naar AZ. In 2019 maakte hij namens de beloftes van de Alkmaarders zijn debuut in het betaalde voetbal. In totaal kwam hij 77 keer in actie voor Jong AZ. Daarin wist Griffith tien doelpunten en dertien assists te noteren.