Heren

Fortuna huurt Sadik Fofana van Leverkusen

25 juli 2023
Leestijd: ${ readingTime }
Home / Nieuws / Fortuna huurt Sadik Fofana van Leverkusen
2023 Sadik Fofana

Sadik Fofana maakt de overstap naar Fortuna. De 20-jarige verdediger komt op huurbasis over van Bayer Leverkusen.

Fofana, die gaat spelen met rugnummer 3, kijkt uit naar zijn nieuwe uitdaging op de Nederlandse velden. "Na een periode bij 1. FC Nürnberg wilde ik graag een volgende stap maken om ervaring op te doen. Fortuna biedt mij die kans in een mooie competitie. Ik hoop me komend seizoen als persoon en als voetballer verder te ontwikkelen. Ik kijk uit naar de ontmoeting met mijn teamgenoten en de supporters."

Americo Branco, technisch manager: "Sadik is een talentvolle, fysiek sterke jeugdinternational van Duitsland. Hij kan op meerdere posities in de defensie uit de voeten. Het afgelopen seizoen heeft hij ervaring op kunnen doen in de Bundesliga 2, komend seizoen dient hij bij Fortuna de volgende stap te zetten in zijn ontwikkeling. We zijn blij dat Sadik voor ons heeft gekozen." 

Fofana maakte in 2020 de overstap naar Leverkusen, dat hem overnam uit de jeugdopleiding van Alemannia Aachen. Het afgelopen seizoen maakte de Duits jeugdinternational zijn minuten voor 1. FC Nürnberg. Bij de club uit de 2. Bundesliga kwam de mandekker tot twintig wedstrijden.