Fortuna krijgt met gelijkspel te weinig in Tilburg

21 oktober 2024
Home / Nieuws / Fortuna krijgt met gelijkspel te weinig in Tilburg
NR20241020 03 W2 FSC 229

Fortuna heeft zondagmiddag aan de uitwedstrijd tegen Willem II één punt overgehouden: 0-0. Voor de vierde keer in dit nog jonge seizoen incasseerde de ploeg van Danny Buijs geen tegentreffer. Toch overheerste na afloop het gevoel dat er veel meer had ingezeten, Fortuna was het meest dreigend in aanvallend opzicht en was de ploeg die het meest aanspraak mocht maken op de zege. Het was veelzeggend dat doelman Thomas Didillon-Hödl tot ‘Man of the Match’ werd uitgeroepen.

Fortuna begon met dezelfde ploeg aan het duel tegen Willem II die de wedstrijd tegen AZ, voorafgaande aan de interlandperiode, winnend had afgesloten. Willem II had de hele wedstrijd moeite met de hoekschoppen die door Alen Halilovic of Samuel Bastien werden genomen, in de openingsfase waren Shawn Adewoye en Rodrigo Guth dicht bij een treffer uit een standaardsituatie. Willem II, in eigen huis al zegevierend tegen RKC en Go Ahead Eagles, kon daar in aanvallend opzicht weinig tegenover stellen. Alleen Cisse Sandra was rond het half uur tot twee keer toe dreigend, Fortuna doelman Mattijs Branderhorst hoefde echter niet in actie te komen. De grootste kans was in het laatste kwartier van de eerste helft opnieuw voor Fortuna, na een snelle tegenaanval kwam Halilovic vrij voor keeper Didillon-Hödl. De middenvelder probeerde de bal over de doelman te stiften, de goalie voorkwam met een reflex een tegentreffer. Negen minuten vóór rust een situatie die veel stof tot discussie vormde. Didillon-Hödl maakte buiten zijn strafschopgebied een overtreding op Makan Aïko, ook de 545 supporters in het uitvak wachten met spanning af welke kleur kaart scheidsrechter Rob Dieperink zou geven. Het werd uiteindelijk geel, waardoor de Tilburgers de wedstrijd het duel met elf spelers mochten vervolgen.

In de tweede helft eenzelfde spelbeeld, Willem II liet in eigen stadion de bal veelal aan Fortuna. De thuisclub kwam in het tweede gedeelte tot één echte kans, snel na rust kopte Kyan Vaesen de bal op de bovenkant van de lat. Opnieuw was Fortuna gevaarlijk via een aantal hoekschoppen, het was echter steeds ‘net niet’. In de slotfase werden nog Kristoffer Peterson en Alessio da Cruz ingebracht, voor Da Cruz de eerste minuten in deze competitie na zijn vervelende voetblessure die hem maanden aan de kant hield. Ook Ante Erceq kreeg nog speelminuten, hij was tot twee keer toe dicht bij de winnende treffer. Een schot van de Kroatische spits werd door Didillon-Hödl met moeite gestopt, even later ging de doelman onder een hoge bal door. De kopbal van Erceq verdween echter naast het doel, waardoor Fortuna uiteindelijk genoegen moest nemen met een gelijkspel.

Komende zaterdag speelt Fortuna de thuiswedstrijd tegen FC Groningen.

Fortuna Sittard: Branderhorst, Pinto, Guth, Adewoye, Dahlhaus, Rosier, Bastien (82’ Da Cruz), Fosso, Halilovic (82’ Van Ottele), Aïko (71’ Erceq), Bullaude (70’ Peterson)