Heren

Fortuna laat doelman Ivor Pandur vertrekken naar Hull City

20 januari 2024
Leestijd: ${ readingTime }
Home / Nieuws / Fortuna laat doelman Ivor Pandur vertrekken naar Hull City
NR20230813 FEY FOR161

Doelman Ivor Pandur verruilt Fortuna voor het Engelse Hull City. In Engeland tekent Pandur een meerjarig contract.

De 23-jarige Kroaat kwam in de zomer van 2022 op huurbasis over van het Italiaanse Hellas Verona. Hierbij bedong Fortuna een optie tot koop die afgelopen zomer werd gelicht, waardoor de doelman nog een doorlopend contract had in Sittard tot medio 2027.

Ondanks een vervroegd afscheid kijkt Pandur met een zeer tevreden gevoel terug op zijn tijd in Sittard. "Ik heb een geweldige periode gekend bij de club, waar ik een mooie ontwikkeling heb doorgemaakt. Ik ben Fortuna daar enorm dankbaar voor. Ik wil de spelers, stafleden en supporters bedanken voor de geweldige tijd die zij mij hier hebben bezorgd"

Ook Americo Branco, technisch manager van Fortuna, vind het jammer dat Pandur Sittard achter zich laat. "Voor Ivor is het een mooie nieuwe stap in zijn carrière. Ivor is altijd een voorbeeld geweest, zowel op het veld als daarbuiten. Hij heeft zich fantastisch ontwikkeld in zijn periode bij Fortuna en gunnen hem deze mooie transfer. Uiteraard wensen wij Ivor veel succes in Engeland."

Bij Fortuna ging Pandur de concurrentiestrijd aan met Yanick van Osch en dit seizoen met Luuk Koopmans. De doelman kwam voor Fortuna in 49 officiële wedstrijden in actie, waarin dertien clean sheets werden behaald. Voor Pandur wacht nu een avontuur bij The Tigers, de huidige nummer zes in het Engelse Championship. 

De aankondiging van het vertrek van de doelman liet enige tijd op zich wachten vanwege de visumprocedure in het Verenigd Koninkrijk, die inmiddels is goedgekeurd. Fortuna speelde ondertussen reeds in op het vertrek van Pandur en haalde Verrips terug uit Groningen. Met het verwelkomen van Verrips is het keepersgilde weer compleet in Sittard.