11 november 2023
Leestijd: ${ readingTime }
Home / Nieuws / Fortuna met goed gevoel de interlandbreak in
2023 Fortuna Heracles

Fortuna heeft vrijdagavond de thuiswedstrijd tegen Heracles Almelo met royale cijfers gewonnen. Met 4-1 werd de derde thuisoverwinning van dit seizoen een feit, bij rust stond het al 4-0.

Iñigo Córdoba was weer fit genoeg om aan de aftrap te verschijnen, Milan Robberechts maakte voor het eerst dit seizoen zijn opwachting in de basis. In de beginfase hadden de gasten, met oud-Fortunees Emil Hansson in de start elf, het meeste balbezit. De Fortuna verdediging gaf echter geen kansen weg. De eerste gevaarlijke situatie aan de kant van de thuisclub, na zes minuten, leverde direct een doelpunt op. Een korte hoekschop van Ivo Pinto werd door Alen Halilovic voor het doel gebracht, de jarige Rodrigo Guth kopte hard in: 1-0.

Na diverse weken waarin het scoren Fortuna moeilijk afging, was de ban gebroken. Na 25 minuten verdubbelde Fortuna zijn voorsprong. Dimitrios Siovas had op het middenveld een goede verdedigende interceptie in huis, via hem belandde de bal bij Kaj Sierhuis. Deze bediende Robberechts op maat, met een subtiele voetbeweging liet de Belgische vleugelspeler Heracles-doelman Michael Brouwer kansloos: 2-0.

Fortuna kwam helemaal op stoom, zeven minuten later was het derde doelpunt van de avond een feit. Op aangeven van Córdoba kon Deroy Duarte uithalen, Brouwer pareerde de bal met een goede reflex. In de rebound schoot Alen Halilovic onberispelijk raak: 3-0. Nog voor de rust had Fortuna een vierde treffer voor de ruim 10.000 mensen in het stadion in petto. Sierhuis kopte uiterst fraai raak, na een doorkopbal van alweer Córdoba: 4-0. Dat was meteen ook de hoogste score ooit in de Eredivisie waarmee Fortuna mocht gaan rusten.

De wedstrijd op de kletsnatte grasmat was uiteraard gespeeld. In de tweede helft had Fortuna nog diverse kansen om de score verder op te voeren, onder meer Ivo Pinto en Sierhuis vonden echter Brouwer op hun weg. Vlak voor tijd kon Mario Engels voor de gasten nog iets terugdoen, van dichtbij scoorde hij 4-1. Het feestje dat de spelers na afloop met de Fortuna supporters vierden was er echter niet minder om.

Opstelling: Pandur, Pinto (84’ Fofana), Guth, Siovas, Dijks, Duarte, Rosier, Halilovic (77’ Özyakup), Robberechts (69’ Ferati), Sierhuis (77’ Belkheir), Cordoba (69’ Cordoba).