15 mei 2023
Leestijd: ${ readingTime }
Home / Nieuws / Fortuna moet in slotfase alsnog buigen voor PSV
2023 psv fortuna Embalo

Fortuna heeft zondagavond in de uitwedstrijd tegen PSV lange tijd uitzicht op een goed resultaat gehad. Na een vroege openingstreffer van Paul Gladon hield de Sittardse formatie lang stand, tot aan de slotfase van de wedstrijd: 2-1.

Hoofdtrainer Julio Velázquez moest het in Eindhoven stellen zonder Ximo Navarro, Oğuzhan Özyakup, Thomas Buitink en Burak Yilmaz. Kristijan Bistrović was eveneens niet fit, al nam hij wel plaats op de bank. Hierdoor was er een basisplaats ingeruimd voor Deroy Duarte. Dimitrios Siovas keerde eveneens terug in het hart van de defensie.

Bekerwinnaar PSV is met Ajax verwikkeld in een strijd om de tweede plaats, die recht geeft op deelname aan de voorronde van de Champions League. De thuisclub nam vanaf de aftrap het initiatief en was via Ibrahim Sangaré en Xavi Simons in de openingsfase tot twee keer toe dreigend. In de vierde minuut kwam Fortuna bij de eerste goed lopende aanval direct op voorsprong. Na een fraaie combinatie op de rechtervleugel gaf Ivo Pinto een voorzet op maat richting Iñigo Córdoba. Zijn inzet werd nog van de lijn gehaald door Jordan Teze, in de rebound kwam de bal bij Gladon die met een prachtige omhaal scoorde: 0-1.

De thuisclub ging op jacht naar de gelijkmaker, Fortuna doelman Ivor Pandur had een prachtige redding in huis op een inzet van dichtbij van Luuk de Jong. Ook een schot van Teze was een prooi voor de keeper. Na 23 minuten veerde de Fortuna aanhang opnieuw op, na een fout van PSV doelman Walter Benitez kon Córdoba van dichtbij scoren. Scheidsrechter Kamphuis had echter handspel geconstateerd, waardoor de treffer werd geannuleerd. Twee minuten later was de gelijkmaker een feit. Een voorzet van Teze werd door De Jong bij de tweede paal met zijn hoofd in het doel gewerkt: 1-1.

PSV-trainer Ruud van Nistelrooy was ontevreden over het vertoonde spel van zijn ploeg, hij wisselde in de rust maar liefst drie spelers. De wijzigingen aan de kant van de thuisclub hadden niet het gewenste effect, Fortuna bleef vrij gemakkelijk overeind. Pandur was opnieuw bij de les na schoten van Simons en Joey Veerman. Na 82 minuten spelen kwam de thuisclub toch op voorsprong. Fábio Silva bezorgde de bal bij Simons, met een snoeiharde uithaal van zo’n 18 meter liet de Oranje international Pandur nu wél kansloos: 2-1.

In de slotfase toonde Fortuna veerkracht en drong de ploeg van coach Julio Velázquez de thuisclub terug op eigen helft. Na een voorzet van Pinto was Rodrigo Guth dicht bij de gelijkmaker, in de tegenaanval had Silva de derde Eindhovense treffer op zijn schoen. Pandur redde echter opnieuw.

Opstelling: Pandur, Pinto, Guth, Siovas, Cox (87’ Radic), Noslin (71’ Vita), Erdogan, Córdoba (71’ Ferati), Duarte (87’ Tasci), Embaló (75’ Cangiano), Gladon.