Fortuna moet na rust meerdere erkennen in Twente

12 maart 2023
Home / Nieuws / Fortuna moet na rust meerdere erkennen in Twente
2023 Fortuna Twente Pinto

Fortuna heeft de thuiswedstrijd tegen hoogvlieger FC Twente verloren. Na een 0-0 ruststand zorgden Václav Cerny en Manfred Ugalde voor de 0-3 eindstand in het voordeel van de Tukkers.

De Sittardse formatie kreeg in aanloop naar de wedstrijd een aantal dompers te verwerken. Op medische gronden waren Iñigo Córdoba, Dogan Erdogan, Oguzhan Özyakup en aanvalsleider Burak Yilmaz niet van de partij. Thomas Buitink schoof door naar de spitspositie, op de vleugels waren plaatsen ingeruimd voor Úmaro Embaló en Tijjani Noslin, tegen Utrecht vorige week nog de matchwinnaar.

De gasten combineerden in de openingsfase vlot, de verdediging van Fortuna stond echter goed en gaf weinig tot geen kansen weg. De eerste écht grote kans in de wedstrijd was voor de thuisclub. George Cox stuurde Embalo de ruimte in, deze bediende vanaf de linkerkant Buitink. De spits was eerder bij de bal dan zijn directe tegenstander en produceerde bij de eerste paal een eerste doelpoging. Twente doelman Lars Unnerstall voorkwam met een fraaie reflex een achterstand voor zijn ploeg.

In de laatste vijf minuten van de eerste helft meldde Twente zich tot twee keer toe gevaarlijk voor het doel van Fortuna. Robin Pröpper kopte van dichtbij over, een schot van Cerny ging net voorlang. Arianit Ferati dwong Unnerestall voor het rustsignaal opnieuw tot een fraaie redding, de middenvelder van Fortuna testte de keeper van de gasten met een hard schot van zo’n 18 meter.

Na rust zette Fortuna de gasten diverse keren flink onder druk en veroverde de bal vaak op de helft van de tegenstander. Grote kansen kwamen er voor onder meer Noslin en Deroy Duarte, waarvan de grootste na een uur spelen. Tien minuten later kwam Twente op voorsprong, na een fraaie individuele actie passeerde Cerny vanuit een moeilijke hoek Fortuna doelman Ivor Pandur: 0-1.

Enkele minuten later verdubbelde de ploeg uit Enschede haar voorsprong. Een vrije trap op het middenveld werd snel genomen door Michel Vlap, spits Ugalde bleef koelbloedig en scoorde in de lange hoek: 0-2. De treffer werd door Fortuna betwist, de bal leek niet stil te liggen toen deze door Vlap werd genomen. Het doelpunt werd echter toch gehonoreerd. Fortuna leek aangeslagen, na 77 minuten gooide Twente de wedstrijd definitief in het slot. Cerny bediende na een mooie aanval Ugalde, die van dichtbij opnieuw trefzeker was: 0-3.

Opstelling: Pandur, Pinto, Guth, Siovas, Cox (82' Van Beijnen), Duarte, Ferati (61' Gladon), Bistrovic, Noslin (82’ Tasci), Buitink (82' Cangiano), Embaló (61’ Vita)