Fortuna moet zijn meerdere erkennen in Twente

09 oktober 2023
Home / Nieuws / Fortuna moet zijn meerdere erkennen in Twente
2023 Fortuna Twente Ozyakup

Fortuna heeft zondagmiddag de wedstrijd tegen FC Twente afgesloten met een forse nederlaag. De Tukkers waren met 0-3 te sterk.

Buijs had enkele verrassende wijzigingen in petto. Marko Lazetic kreeg de voorkeur boven Iñigo Córdoba, waardoor Alen Halilovic naar de flank uitweek. Kaj Sierhuis nam de plek achter de spits over van de Kroaat. Daarnaast mocht jeugdkeeper Boaz Broekmans voor het eerst plaatsnemen op de reservebank.

De wijzigingen hadden geen effect. FC Twente was vanaf het eerste fluitsignaal de bovenliggende partij en met een kwartier op de klok werd dit ook omgezet in een treffer. Sem Steijn werkte een afvallende bal richting het doel van Ivor Pandur, waarna het laatste zetje van Manfred Ugalde voldoende was om de bezoekers op voorsprong te zetten. In het restant van de eerste helft bleef FC Twente de bovenliggende partij, Fortuna zette daar weinig tegenover. Sierhuis kreeg vlak voor rust de beste mogelijkheid, maar de spits wist zijn voet niet goed achter de bal te krijgen.

De tweede helft was nauwelijks begonnen of FC Twente verdubbelde de marge. Youri Regeer kreeg alle ruimte om te schieten en gebruikte die optimaal. Met een bekeken krulbal in de bovenhoek liet hij doelman Pandur kansloos. In de slotfase van de wedstrijd pakte Mouhamed Belkheir nog een ongelukkige rode kaart. De aanvaller ging vanuit buitenspelpositie opzoek naar de aansluitingstreffer, maar kwam daarbij in botsing met doelman Lars Unnerstall. Na ingrijpen van de VAR werd besloten Belkheir van het veld te sturen. Enkele minuten later kopte invaller Ricky van Wolfswinkel nog de 0-3 tegen de touwen.

Opstelling: Pandur, Pinto, Guth, Siovas, Vita (87' Voet), Duarte, Özyakup (64' Rosier), Sierhuis (64' Belkheir), Halilovic (87' Oratmangoen), Lazetic (46' Cordoba) en Noslin.