Fortuna na rust afgetroefd door Excelsior

21 mei 2023
Home / Nieuws / Fortuna na rust afgetroefd door Excelsior
2023 Excelsior Fortuna Pinto

Fortuna is er zondagmiddag niet in geslaagd om met een resultaat de laatste uitwedstrijd van het seizoen af te sluiten. Na aan gelijk opgaande eerste helft was Excelsior na rust de betere en gretigere ploeg: 3-0.

Fortuna begon zonder een aantal geblesseerde, vaste krachten aan de wedstrijd, bovendien kon hoofdtrainer Julio Velázquez geen beroep doen op de geschorste Dimitrios Siovas. Zijn plaats werd ingenomen door Stipe Radic, voor de Kroatische verdediger zijn derde basisplaats van het seizoen. In de punt van de aanval stond opnieuw Paul Gladon geposteerd, de spits was de laatste twee wedstrijden -tegen Vitesse en PSV- trefzeker.

Het duel op Woudestein was vooral voor Excelsior van groot belang. De ploeg kon met een overwinning (en een verlies van FC Emmen) een nieuw Eredivisie-seizoen veilig stellen. In de eerste helft zagen de vele Fortuna fans in het volgepakte uitvak dat het tempo van beide ploegen erg laag was, er gebeurde weinig voor de beide doelen. Fortuna doelman Ivor Pandur hoefde nauwelijks in actie te komen, Excelsior-keeper Stijn van Gassel werd alleen op de proef gesteld door Tijjnani Noslin.

Ook de tweede helft begon vrij gezapig. Dat veranderde na precies een uur spelen. De technisch bekwame Marouan Azarkan bediende met een fraaie voorzet van de rechterkant Kik Pierie op maat. Van dichtbij kopte de lange verdediger raak: 1-0. De thuisclub speelde steeds gretiger, Fortuna had geen antwoord op het spel van de Excelsior. Het tweede doelpunt, na 73 minuten, kwam op vrij identieke wijze als de eerste treffer tot stand. Nu was het Kenzo Goudmijn die een precieze voorzet in huis had, Couhaib Driouech werkte de bal met zijn hoofd achter de kansloze Pandur: 2-0.

De wedstrijd was gespeeld, de thuisclub scoorde vijf minuten vóór het einde van de officiële speeltijd zelfs een derde treffer via Kenzo Goudmijn. In de extra tijd kreeg Gladon de enige échte kans van Fortuna na rust, Van Gassel bracht echter redding op de inzet van de spits.

Fortuna sluit komende zondag het seizoen af met een thuiswedstrijd tegen NEC.