Heren

Fortuna neemt afscheid van achttal spelers

23 mei 2024
Leestijd: ${ readingTime }
Home / Nieuws / Fortuna neemt afscheid van achttal spelers
NR20240519 HER FSC177 1

In navolging van de aanzegging van enkele spelerscontracten die vóór 1 april moesten gebeuren, neemt Fortuna deze zomer afscheid van nog een achttal spelers. Daartegenover staat dat de optie in het contract van Alen Halilovic automatisch is gelicht, waardoor de Kroaat tot de zomer van 2026 onder contract staat in Sittard.

Vertrek contractspelers
De contracten van Inigo Córdoba, Deroy Duarte en Nathan Markelo lopen deze zomer af en laten Fortuna achter zich. Dit houdt in dat dit drietal deze zomer opzoek zal gaan naar een nieuw avontuur. 

Aflopende huurovereenkomsten
Jayden Braaf, Justin Lonwijk, Ragnar Oratmangoen, Marko Lazetic en Sadik Fofana kwamen afgelopen seizoen op huurbasis uit voor Fortuna. Dit vijftal keert deze zomer terug bij respectievelijk Hellas Verona, Dinamo Kiev, FC Groningen, AC Milan en Bayer Leverkusen, waar ze allemaal nog een doorlopend contract hebben.

In gesprek
De club is nog in gesprek met Mitchell Dijks en Oğuzhan Özyakup om de aflopende contracten van beide spelers te verlengen. Ook is Fortuna in gesprek met Slovan Bratislava om verdediger Siemen Voet langer in Sittard te houden.

Fortuna bedankt alle spelers die de club gaan verlaten voor de bewezen diensten. De club wenst hen het beste toe in de voortzetting van hun loopbaan.

Cordoba
Fofana
20231101 AZ FSC201
Lonwijk
Oratmangoen
Ozyakup
Markelo
Braaf
Lazetic
Voet
Dijks