29 september 2024
Leestijd: ${ readingTime }
Home / Nieuws / Fortuna neemt punt mee uit Rotterdam
2024 Sparta FS

Fortuna Sittard heeft zaterdag met 1-1 gelijkgespeeld tegen Sparta Rotterdam. Ezequiel Bullaude scoorde opnieuw, na een vroege achterstand.

Hoofdtrainer Danny Buijs kon weer een beroep doen op Rodrigo Guth, hij keerde na een schorsing van één wedstrijd terug in het elftal. Daarnaast nam Mitchell Dijks weer plaats op de bank, de back moest de afgelopen wedstrijden missen in verband met een lichte blessure. Kristoffer Peterson was nog niet fit genoeg, Samuel Bastien startte op met middenveld op de plek van Josip Mitrovic.

Al na drie minuten keek Fortuna tegen een achterstand aan. Een vrije trap van Pelle Clement bereikte het hoofd van Teo Quintero, hij kopte gehinderd door enkele verdedigers van Fortuna raak: 1-0. Een nieuwe tegenslag voor Fortuna, na een aantal wedstrijden waarin het toch al niet écht meezat. Het team herstelde zich echter goed en kwam gaandeweg de eerste helft beter in de wedstrijd.

Na iets meer dan een half uur mochten de fans in het Fortuna vak juichen. Na een combinatie op rechts met Bastien bediende aanvoerder Ivo Pinto met een prachtige voorzet Bullaude bij de tweede paal. Tegen diens kopbal had Sparta-doelman Nick Olij geen verweer: 1-1. Enkele minuten voor rust was Bullaude zelfs dicht bij een tweede treffer, een bekeken schot van zo’n veertien meter verdween net naast de verkeerde kant van de paal.

Sparta zette na rust aan om alsnog de zege naar zich toe te trekken. Een schot van Arno Verschueren ging net naast, Quintero was van dichtbij opnieuw betrokken bij een gevaarlijke situatie. Zijn schot ging echter naast. Invaller Mito mikte tot twee keer toe recht op Fortuna doelman Mattijs Branderhorst. Gaandeweg kwam ook Fortuna diverse keren gevaarlijk voor het doel van Sparta. Een schot van Alen Halilovic werd door Olij gekeerd, even later werd Bullaude in kansrijke positie door drie verdedigers van de Rotterdammers van scoren afgehouden.

Komende zondag de thuiswedstrijd tegen AZ, de wedstrijd begint om 20.00 uur.

Fortuna: Branderhorst, Pinto, Guth, Adewoye, Dahlhaus, Bastien, Fosso (84’ Mitrovic), Rosier, Halilovic (90' Grujcic), Bullaude en Aïko (70’ Van Ottele)