Fortuna niet opgewassen tegen NEC

16 december 2023
Home / Nieuws / Fortuna niet opgewassen tegen NEC
2023 pinto necfor

Fortuna heeft de uitwedstrijd tegen NEC Nijmegen met 4-1 verloren. Fortuna speelde lange tijd met één man minder, Tijjani Noslin kreeg al vroeg in de wedstrijd een rode kaart.

Bij Fortuna begon de nog niet helemaal herstelde Dimitrios Siovas op de bank, zijn plaats in het centrum van de verdediging werd opnieuw ingenomen door Sadik Fofana. Mitchel Dijks was vanwege een blessure niet opgenomen in de selectie, Siemen Voet was links achterin zijn vervanger.

In de openingsfase waren de kansen schaars. De thuisclub had na iets minder dan twintig minuten spelen op voorsprong kunnen komen via Elayis Tavsan. Na een fout in de opbouw van Fortuna werd hij in stelling gebracht, met een uiterste krachtsinspanning voorkwam Fofana een treffer. Enkele minuten later kreeg Noslin, op aangeven van de VAR, door scheidsrechter Edwin de Graaf een rode kaart voorgeschoteld. De aanvaller was te fel doorgegaan op Calvin Verdonk, luidde het oordeel.

Balverlies van Alen Halilovic stond negen minuten later aan de basis van de voorsprong voor de Nijmegenaren. De middenvelder, even van te voren zelf nog dicht bij een treffer met een fraai afstandsschot, verspeelde de bal in de opbouw. Magnus Mattsson kwam in balbezit en verschalkte Ivor Pandur met een onhoudbaar schot: 1-0. Twee tegenslagen kort na elkaar voor de gasten. Fortuna hoopte om de rust te kunnen ingaan met een beperkte achterstand, in blessuretijd van de eerste helft verdubbelde NEC echter de score. Na een langlopende aanval kon Koki Ogawa het beslissende zetje geven: 2-0.

Snel na rust werden de getalsmatige verhoudingen in het veld hersteld. Mees Hoedemakers ging hard door op Arianit Ferati, opnieuw werd de scheidsrechter door de VAR naar de kant geroepen. De rode kaart was een logisch gevolg van de overtreding. Fortuna had moeite om tot kansen te komen, de eerste bal tussen de palen was echter direct raak. Kaj Sierhuis schoot van de rand van het strafschopgebied prachtig raak: 2-1.

De fel meelevende fans in het uit vak veerden op, opeens was er weer perspectief op een resultaat voor Fortuna. Nauwelijks 100 seconden later was het echter weer de beurt aan het thuis publiek om te juichen, na een individuele van Sontje Hansen scoorde Mattsson zijn tweede treffer van de avond: 3-1. Vijf minuten was het Hansen zelf die de vierde treffer voor zijn rekening nam en de eindstand bepaalde op 4-1.

Opstelling: Pandur, Pinto, Guth, Fofana (76’ Robberechts), Voet, Duarte (81’ Rosier), Ferati (81’ Griffith), Halilovic (46’ Oratmangoen), Noslin, Sierhuis, Córdoba (76’ Özyakup)