Fortuna sluit voorbereiding af met winst op VVV

05 augustus 2023
Home / Nieuws / Fortuna sluit voorbereiding af met winst op VVV
2023 VVV Fortuna

Fortuna heeft zaterdagmiddag zijn laatste wedstrijd in de voorbereiding op het nieuwe Eredivisie-seizoen gewonnen. Het werd 2-3 tegen provinciegenoot VVV-Venlo.

Hoofdtrainer Danny Buijs koos in het Limburgs onderonsje voor een flink aantal wijzigingen in het elftal. Paul Gladon, Sadik Fofana, Umaro Embalo en Stipe Radic maakten vrijdag tegen Beerschot nog minuten als invallers, tegen VVV-Venlo begon het viertal in de basis. Daarnaast maakte nieuwkomer Nathan Markelo zijn officieuze debuut.

Het spelbeeld in de openingsfase was herkenbaar. Vanaf het eerste fluitsignaal zocht Fortuna de aanval en zette het vroeg druk op de tegenstander. Het leverde kleine kansen op voor Embalo en Milan Robberechts. Met tien minuten op de klok kwam Fortuna op voorsprong. Gladon werd door doelman Jan de Boer naar de grond gewerkt. De spits legde zelf aan vanaf elf meter en met succes: 0-1.

Na de openingstreffer volgden er opnieuw een aantal kansjes, onder meer Robberechts en Belkheir probeerden het. Na een half uur werd de stand weer in evenwicht gebracht. VVV-Venlo creëerde tot dan toe weinig, maar kwamen via Michalis Kosidis op gelijke hoogte. De Griekse spits kon volledig vrij binnenkoppen, goalie Luuk Koopmans was kansloos op de inzet. Ondanks de twee doelpunten werd het publiek in De Koel weinig getrakteerd.

VVV-Venlo kwam vervolgens sterk uit de kleedkamers. De thuisploeg ondernam diverse pogingen, maar kregen de voorsprong niet op het scorebord gezet. Vooral Nick Venema liet zich gelden. De buitenspeler nam het Sittardse doel meermaals onder vuur. De Venlose storm hield een klein half uur aan, totdat de bal opnieuw op de stip ging. Gladon werd opnieuw naar de grond gewerkt. Ook dit keer ging de spits zelf achter de bal staan. Opnieuw met succes: 1-2.

In de tachtigste minuut leek Osman Bulut de wedstrijd definitief in het slot te gooien. De jeugdspelers, die tegen VVV-Venlo zijn officieuze debuut maakte, stuurde bij zijn eerste balcontact het leer heerlijk richting de bovenhoek: 1-3. Eén minuut later was het echter alweer spannend, aanvoerder Rick Ketting kopte raak uit een vrijetrap. In de slotfase ging VVV-Venlo nog wel opzoek naar een gelijkmaker, maar die kwam er niet. Daarmee werd Fortuna de winnaar van de Herman Teeuwen Memorial.

Opstelling: Koopmans, Markelo (46' Sayadi), Fofana, Nieling, Umaro (90' De Jong), Radic, Özyakup (46' Ferati), Belkheir (69' Schenkhuizen), Robberechts (81' Bulut), Gladon en Tasci (88' El Gardoui).