Fortuna speelt gelijk tegen landskampioen PSV

13 mei 2024
Home / Nieuws / Fortuna speelt gelijk tegen landskampioen PSV
NR20240512 FSC PSV155 1

Fortuna heeft de laatste thuiswedstrijd van het seizoen gelijk gespeeld tegen landskampioen PSV: 1-1. Inigo Córdoba bracht de thuisclub in de eerste helft op voorsprong, Jerdy Schouten zorgde in de tweede helft voor de gelijkmaker.

Fortuna begon flink gehavend aan de wedstrijd tegen PSV. Trainer Danny Buijs kon geen beroep doen op de geblesseerde Michael Verrips, Deroy Duarte, Oguhzhan Özyakup en Arianit Ferati. Tijdens de warming-up zondagmiddag moest Ragnar Oratmangoen ook nog met een blessure afhaken, Alen Halilovic was ziek.

De Fortuna selectie maakte bij de opkomt een erehaag voor de PSV spelers, aanvoerder Luuk de Jong kreeg bloemen overhandigd van Ivo Pinto. Het was echter al snel duidelijk dat Fortuna geen verdere cadeaus wilde uitdelen en er een echte wedstrijd van ging maken. Al na vier minuten veerden de thuissupporters op, na een vrije trap van ruim twintig meter van Kristoffer Peterson voorkwam PSV doelman Joël Drommel met een mooie redding een snelle voorsprong voor de thuisclub. Het was het begin van een wedstrijd waarbij de gasten veel balbezit hadden, het elftal van Fortuna speelde echter gedisciplineerd en gaf weinig kansen weg. Na iets minder dan een half uur spelen kwam Fortuna op voorsprong. Peterson onderschepte de bal nog op eigen speelhelft, stak het halve veld over en bediende de meegelopen Córdoba op maat. Van dichtbij liet deze Drommel kansloos: 1-0. Enkele minuten later was Fortuna dicht bij een verdubbeling van de score, na een schot van Cordoba kwam de bal via Drommel weer het veld in. Siemen Voet haalde van zo’n 14 meter bekeken uit, de inzet werd op de doellijn gekeerd door verdediger Olivier Boscagli. In het laatste gedeelte van de eerst helft waren de gasten tot twee keer toe dicht bij de gelijkmaker. Fortuna doelman Luuk Koopmans had sublieme reddingen in huis op een kopbal en even later een fraaie uithaal van goalgetter Luuk de Jong.

PSV, nog op zoek naar een verbetering van puntenrecord in de Eredivisie van Ajax in de beginjaren ’70, ging na rust op zoek naar treffers. De ploeg uit Eindhoven kwam echter tot weinig écht uitgespeelde kansen. Halverwege de tweede helft werd de gelijkmaker toch een feit, uit een hoekschop van invaller Joey Veerman kopte Schouten raak: 1-1. PSV zette aan en wilde perse de drie punten meenemen uit Sittard. Daardoor ontstond er echter ook ruimte voor de tegenaanval van Fortuna, diverse keren was de eindpass net niet zuiver genoeg om de ploeg van coach Peter Bosz aan het wankelen te brengen. Invaller Iman Griffith was in de slotseconden nog dicht bij een tweede treffer, vanaf de rand van het strafschopgebied ging de bal echter over het doel.

Na afloop maakten spelers en technische staf een ereronde, Danny Buijs bedankte de supporters voor de steun, zowel in thuis- als in uitwedstrijden. Volgende week wacht nog een laatste wedstrijd voor Fortuna, op bezoek bij Heracles Almelo.

Fortuna Sittard: Koopmans, Pinto, Guth, Siovas (73’ Griffith), Dijks, Peterson (73’ Vita), Voet, Lonwijk, (86’ Belkheir), Rosier, Córdoba (85’ Braaf), Da Cruz (60’ Fofana)