Heren

Fortuna strikt Jayden Braaf als opvolger Noslin

23 januari 2024
Leestijd: ${ readingTime }
Home / Nieuws / Fortuna strikt Jayden Braaf als opvolger Noslin
DSC09869

Fortuna heeft na het vertrek van Tijjani Noslin direct een vervanger in huis gehaald. De 21-jarige Jayden Braaf voegt zich de rest van het seizoen op huurbasis bij de Sittardenaren. 

De vleugelaanvaller komt over van Hellas Verona, de club die op zijn beurt Noslin overnam van Fortuna. In Italië schoot Braaf zich op 18-jarige leeftijd de geschiedenisboeken in door de jongste Nederlandse doelpuntenmaker ooit te zijn in de Serie A, destijds als speler van Udinese. 

Na een dienstverband in Italië voegt Braaf zich de komende maanden bij de selectie van hoofdtrainer Danny Buijs. "Ik ben blij om terug te kunnen keren naar Nederland. Ik heb in mijn jeugd natuurlijk veel in Nederland gespeeld, maar mij nog niet kunnen laten zien op het hoogste niveau. Met de ervaringen die ik heb opgedaan in het buitenland de laatste jaren hoop ik direct waardevol te kunnen zijn voor deze ploeg."

Americo Branco is blij dat de club erin is geslaagd om direct een vervanger in huis te halen voor Noslin. "Met Jayden halen we een talentvolle speler in huis die een grote toekomst voor zich heeft. Het is niet voor niets dat hij onder contract heeft gestaan bij clubs als Manchester City en Borussia Dortmund. Aangezien Tijjani naar Hellas Verona vertrok waren wij in de gelegenheid om deze creatieve aanvaller tijdelijk naar Nederland te halen."

Braaf speelde in de jeugdopleiding van zowel Ajax als PSV. In 2018 maakte hij de overstap naar de Engelse grootmacht Manchester City. Na een verhuurperiode aan Udinese kwam de aanvaller bij Borussia Dortmund terecht, de club die hem 1,5 jaar geleden verkocht aan Hellas Verona.