Fortuna toont karakter en speelt gelijk

27 augustus 2023
Home / Nieuws / Fortuna toont karakter en speelt gelijk
2023 Excelsior Fortuna Duarte

Fortuna heeft zaterdagavond op karakter een punt gepakt in Rotterdam tegen Excelsior: 2-2. De doelpunten aan Sittardse zijde werden gemaakt door Deroy Duarte en Mouhamed Belkheir.

Hoofdtrainer Danny Buijs had zijn basiselftal op twee plaatsen gewijzigd ten opzichte van de gewonnen wedstrijd tegen Almere City. Oguzhan Özyakup en Mitchell Dijks stonden aan de aftrap op Woudestein. De eerste kans in de wedstrijd na een ruim een kwartier spelen was voor Fortuna. Na een aanval op rechts via Iñigo Córdoba bracht Ivo Pinto de bal voor het doel. Tijjani Noslin wurmde zich langs drie tegenstanders en schoot vanuit een moeilijke hoek uiterst fraai in. Excelsior keeper Stijn van Gassel had een geweldige reflex in huis en voorkwam een vroege achterstand van zijn ploeg.

Enkele minuten later was Córdoba dicht bij een treffer, een harde uithaal vanaf links ging echter naast. De thuisclub wachtte op het ene moment om toe te slaan en dat kwam na precies een half uur spelen. Na een verdedigende actie van Ivo Pinto lag de bal opeens voor de voeten van spits Nikolas Agrafiotis, met een bekeken uithaal van zo’n tien meter liet hij Fortuna doelman Ivor Pandur kansloos: 1-0. In het laatste kwartier van de eerste helft was Cordoba nogmaals dreigend en testte Siebe Horemans de kwaliteiten van Pandur met een schot van afstand.

Na negen minuten spelen veerden de supporters in het opnieuw volgepakte uitvak op toen Córdoba zijn aanvallende kwaliteiten toonde. De snelle aanvaller snoepte de bal af van verdediger Arthur Zagre en verscheen vrij voor doelman Van Gassel. Zijn inzet verdween echter in het zijnet. Na 68 minuten spelen kreeg Fortuna Sittard de meer dan verdiende gelijkmaker. De bal werd weggewerkt uit het strafschopgebied van de thuisclub en kwam voor de voeten van de sterk spelende Deroy Duarte. Van zo’n 17 meter produceerde de middenvelder een zuivere uithaal die in de rechterbenedenhoek verdween: 1-1.

Vijf minuten later keek Fortuna echter alweer tegen een achterstand aan. Een voorzet van de rechterkant van Derensili Sanches Fernandes werd door invaller Richie Omorowa met zijn hoofd verlengd, van dichtbij kon een andere invaller, Oscar Uddenäs, niet meer missen: 2-1. Fortuna toonde opnieuw moraal, de strijdlust werd enkele minuten later beloond met de gelijkmaker. Ook aan Fortuna zijde was een invaller belangrijk, nog geen half uur in het veld toonde Mouhamed Menaour Belkheir zijn waarde. De bal lag opeens voor zijn voeten op zo’n 25 meter van het doel en de Algerijnse spits deed wat niemand voor mogelijk hield. In plaats van een medespeler te zoeken haalde hij steenhard uit. Van Gassel stond aan de grond genageld en zag de bal tegen de netten ploffen: 2-2. Een prachtige treffer van de debutant. In de slotfase ging Fortuna op zoek naar de winnende treffer. In de allerlaatste secondes van de extra tijd was Noslin nog dicht bij een doelpunt, na een voorzet van Kaj Sierhuis kopte hij net over het doel.

Opstelling: Pandur, Pinto, Guth, Siovas, Dijks (70’ Vita), Rosier, Duarte, Halilovic (88’ Sierhuis), Özyakup (54’ Belkheir), Córdoba (88’ Ferati) en Noslin.