Heren

Fortuna vergeet te scoren tegen Ajax

04 september 2023
Leestijd: ${ readingTime }
Home / Nieuws / Fortuna vergeet te scoren tegen Ajax
2023 Fortuna Ajxa Belkheir

In een volgepakt Fortuna Sittard Stadion heeft Fortuna zondagmiddag één punt gepakt tegen Ajax. Daardoor gaat de Sittardse formatie met een ongeslagen status de interlandbreak in.

In de openingsfase kreeg Fortuna middenvelder Alen Halilovic diverse keren de handen van de fans op elkaar met een aantal hoogstandjes. Na iets minder dan tien minuten spelen bezorgde de behendige middenvelder de bal bij Tijjani Noslin, de snelle aanvaller werd door Devyne Rensch in het strafschopgebied neergehaald. Scheidsrechter Sander van der Eijk aarzelde geen seconde en wees naar de stip. Noslin ging zelf achter de bal staan, hij schoot echter snoeihard over. Een duidelijke meevaller voor de gasten, die echter in een laag tempo bleven spelen.

Fortuna speelde goed georganiseerd en gaf weinig kansen weg. De meest dreigende speler aan de zijde van de Amsterdammers was Brian Brobbey. Tot twee keer toe was hij gevaarlijk vóór rust. Na een korte rush kon hij vlak voor het half uur slechts met moeite worden afgestopt door enkele Fortuna verdedigers. In de extra tijd van de eerste helft schoot Brobbey vanuit een moeilijke hoek fraai raak, de treffer werd vanwege buitenspel geannuleerd.

Na de rust speelde Ajax in een iets hoger tempo, tot écht uitgespeelde kansen vanuit vloeiende combinaties leidde dit echter niet. Na 53 minuten kwam de bal na een hoekschop plotseling voor de voeten van Gastón Vella, één van de vele nieuwe gezichten aan de kant van de gasten. Zijn schot verdween over de kruising. De spanning was voelbaar in het stadion, de Fortuna supporters gingen massaal achter hun ploeg staan. Fortuna was via opnieuw Noslin gevaarlijk, hij wurmde zich langs drie tegenstanders en schoot snel in. Ajax doelman Jay Gorter redde bekwaam.

In de slotfase weigerde Fortuna genoegen te nemen met een gelijkspel, coach Danny Buijs gaf zijn spelers de opdracht om de opbouw van Ajax vroeg te storen. Fortuna was vlak voor tijd dicht bij de openingstreffer, een kopbal van Rodrigo Guth werd door Kristian Hlynsson van de lijn gehaald. Invaller Remy Vita zorgde ook nog voor gevaar, zijn voorzet vanaf de achterlijn bereikte echter geen medespeler. Na landskampioen Feyenoord moest ook Ajax ervaren dat Fortuna Sittard niet gemakkelijk te kloppen is.

Na een korte onderbreking vanwege interlandvoetbal speelt Fortuna op zaterdag 16 september om 20.00 uur opnieuw thuis. FC Volendam is dan de tegenstander.

Opstelling: Pandur, Pinto, Guth, Siovas, Dijks (73’ Vita), Rosier, Duarte, Halilovic (88’ Özyakup), Córdoba (88’ Oratmangoen), Belkheir (64’ Sierhuis), Noslin (88’ Griffith)