Fortuna verliest in besloten duel van Standard Luik

15 juli 2023
Home / Nieuws / Fortuna verliest in besloten duel van Standard Luik
2023 Fortuna Luik Vita

Fortuna heeft zaterdagmiddag een besloten oefenwedstrijd gespeeld tegen Standard Luik. De wedstrijd werd met 0-1 verloren.

De Sittardse formatie kende geen verrassingen. Hoofdtrainer Danny Buijs koos voor dezelfde elf namen als in de eerste helft tegen FC Eindhoven. Öguzhan Özyakup en de onlangs teruggekeerde Ivor Pandur behoorden nog niet tot de wedstrijdselectie. Dat gold ook voor Mica Peters, die door een blessure noodgedwongen aan de kant bleef.

De wedstrijd kwam moeizaam op gang. Na een kwartier spelen was de eerste kans voor Fortuna. Paul Gladon probeerde het vanuit de draai, maar kon niet voldoende richting aan de bal afgeven. Daarna nam Standard Luik het initiatief over. Luuk Koopmans tikte en bal uit de kruising en werd enkele minuten later geholpen door het aluminum.

In de tweede helft gingen de Belgen opzoek naar de openingstreffer. Deze kwam er uiteindelijk na een uur spelen. Aron Dønnum zette Standard Luik op voorsprong door de bal vanuit een vrijetrap achter Koopmans te werken. Daarna werd door de gasten nadrukkelijk gezocht naar een tweede treffer, maar de kansen bleven spaarzaam.

Opstelling: Koopmans, Pinto (75' Guth), Guth (62' Nieling), Siovas (62' Sayadi), Vita, Duarte (62' Schenkhuizen), Ferati (80' Tasci), Tasci (62' Robberechts), Noslin (72' Elshan), Gladon (72' Belkheir) en Córdoba (62' Umaro).