Fortuna verliest in doelpuntrijk duel

26 februari 2023
Home / Nieuws / Fortuna verliest in doelpuntrijk duel
2023 Fortuna Feyenoord Noslin

Fortuna heeft de thuiswedstrijd tegen koploper Feyenoord met 4-2 verloren. Doelpunten van Deroy Duarte en Dimitrios Siovas waren niet voldoende om de vroege achterstand weg te poetsen.

Aan Sittardse zijde ontbraken naast hoofdtrainer Julio Velázquez ook Iñigo Córdoba en Ivo Pinto. In de warming-up bleek ook Kristijan Bistrovic niet fit genoeg om aan de aftrap te verschijnen, hij werd vervangen door Arianit Ferati. Daar tegenover stond de terugkeer van George Cox. De Engelsman startte op de bank.

De ruim 12.000 supporters zagen de thuisploeg al na vijf minuten op voorsprong komen. Na een fraaie actie van Remy Vita kwam Burak Yilmaz oog in oog met Feyenoord doelman Timon Wellenreuther, de goalgetter aan Sittardse zijde faalde niet en schoot onberispelijk in. Er was echter buitenspel geconstateerd waardoor het doelpunt werd geannuleerd.

Vijf minuten later kwamen de Rotterdammers op voorsprong. Een hoekschop van Oussama Idrissi werd door Dávid Hancko met zijn hoofd verlengd, vervolgens werkte Fortuna-verdediger Ximo Navarro de bal uiterst ongelukkig achter doelman Ivor Pandur: 0-1. Een aansluitingstreffer leek al snel in de maak. Tijjani Noslin wipte de bal met veel gevoel over Wellenreuther, Burak kwam voor een leeg doel centimeters te kort om de gelijkmaker te scoren.

Niet veel later verdubbelde Feyenoord haar voorsprong, Mats Wieffer haalde van 18 meter verwoestend uit: 0-2. Veel ongelukkiger had de openingsfase voor Fortuna niet kunnen verlopen. Vlak voor rust konden de Rotterdammers zelfs de derde treffer noteren, Alireza Jahanbaksh profiteerde van balverlies in de opbouw bij Fortuna en stelde Santiago Giménez in staat om te scoren: 0-3.

Na rust stonden bij Fortuna met Thomas Buitink en Cox twee nieuwe spelers aan de aftrap. De linksback liet direct van zich spreken, hij schoot vanuit een moeilijke hoek op de paal. Burak reageerde attent op de terugkomende bal en bediende Deroy Duarte, hij schoot vanaf de rand van het strafschopgebied in: 1-3.

De Fortuna fans veerden op, zeker toen enkele minuten later opnieuw Cox een scherpe voorzet losliet richting Buitink. Deze kwam centimeters te kort om de thuisclub helemaal terug te brengen in de wedstrijd. Feyenoord reageerde geschrokken en probeerde de wedstrijd weer naar zich toe te trekken. Na ruim een uur spelen kwam er een vierde Rotterdamse treffer op het scorebord, invaller Igor Paixao werkte de bal met enig fortuin over de doellijn: 1-4.

Zeven minuten vóór het verstrijken van de officiële speeltijd gaf Fortuna de score een beter aanzien. Siovas werkte een hoekschop van invaller Tunahan Tasci met zijn hoofd achter Wellenreuther: 2-4. Fortuna probeerde het nog wel, de zege van Feyenoord kwam hierna echter niet meer in gevaar.

Opstelling: Pandur, Navarro (90’ Cangiano), Guth, Siovas, Vita (80’ Tasci), Duarte, Özyakup, Ferati (46’ Cox), Noslin (67’ Gladon), Burak, Embaló (46’ Buitink)