Fortuna verliest ongeslagen status in Deventer

23 september 2023
Home / Nieuws / Fortuna verliest ongeslagen status in Deventer
2023 Go Ahead Fortuna Noslin

Fortuna is in Dventer met duidelijke cijfers onderuit gegaan: 3-0. Het was de eerste nederlaag van het seizoen.

In de openingsfase had de thuisclub het betere van het spel. Bas Kuipers dwong Fortuna-doelman Ivor Pandur met een schot tot een knappe redding, een harde uithaal van Bobby Adekanye ging net over het doel. Gaandeweg de eerste helft bleef Go Ahead de ploeg met de meeste dreiging, Pandur moest een tweetal keer handelend optreden bij schoten van Victor Edvardsen. De goalie van Fortuna toonde opnieuw zijn klasse.

Acht minuten vóór rust kwam de ploeg uit Deventer toch op voorsprong. Na een aanval over de rechterkant bracht de razendsnelle Adekanye de bal voor het doel, van dichtbij kon Edvarsen nu wél scoren: 1-0. Fortuna kon in de eerste 45 minuten nauwelijks gevaarlijk worden, een schot van afstand van Kaj Sierhuis dat net voorlangs ging was lange tijd het enige wapenfeit. Op slag van rust had Sierhuis pech, toen een mooie inzet van zo’n 12 meter net over het doel ging.

In het begin van de tweede helft waren de beste kansen ook voor de ploeg van hoofdtrainer René Hake. Kuipers testte met een inzet van dichtbij opnieuw de kwaliteiten van Pandur, Edvardsen mikte van dichtbij op de paal. Fortuna was ook een stuk dreigender in het tweede gedeelte, na een bekeken voorzet van Iñigo Córdoba kreeg Alen Halilovic vanaf 12 meter een goede schietkans. De middenvelder mikte echter over.

De gasten werden gevaarlijker, Tijjani Noslin kopte na iets meer dan een uur spelen net over. De supporters in het sfeervolle uitvak voelden dat Fortuna beter in de wedstrijd kwam. Deroy Duarte was nog het dichtst bij de gelijkmaker, met een fraai schot van afstand raakte hij de paal buiten bereik van doelman Jeffrey de Lange. In een poging om alsnog minimaal één punt mee te nemen naar Limburg, wisselde hoofdtrainer Danny Buijs aanvallend. Het was echter de thuisclub die profiteerde van de ontstane ruimte, met minder dan een kwartier op de klok besliste invaller Sylla Sow met een inzet van dichtbij de wedstrijd definitief: 2-0.

In de toegevoegde tijd bracht Philippe Rommens zelfs een derde treffer voor de thuisclub op het bord. Scheidsrechter Bas Nijhuis kende een strafschop toe aan de thuisclub, na een overtreding van Rodrigo Guth op de Belgische middenvelder. De VAR corrigeerde deze beslissing en kwam tot de conclusie dat de overtreding buiten het zestien meter gebied was gemaakt, vrije trap in plaats van penalty. Rommens ging achter de bal staan en schoot alsnog onberispelijk in: 3-0.

Opstelling: Pandur, Pinto (74’ Lazetic), Guth, Siovas, Dijks (74’ Vita), Córdoba (81’Oratmangoen), Duarte, Halilovic, Rosier (61’ Özyakup), Noslin, Sierhuis (61 ’Belkheir)