Heren

Fortuna verliest op bezoek bij Wiesbaden

22 juli 2023
Leestijd: ${ readingTime }
Home / Nieuws / Fortuna verliest op bezoek bij Wiesbaden
Whats App Image 2023 07 22 at 15 30 39 3

Fortuna is er niet in geslaagd het bezoek aan Wiesbaden winnend af te sluiten. De thuisploeg was met 1-0 te sterk voor de Sittardse formatie. 

Voor Wehen Wiesbaden was het de laatste wedstrijd uit de voorbereiding. De promovendus trapt zaterdag het 2. Bundesliga-seizoen in eigen huis af tegen Magdeburg. Voor de ploeg van hoofdtrainer Danny Buijs was het de derde oefenwedstrijd. De oefenmeester had een plek ingeruimd voor Loreintz Rosier en Ivor Pandur. 

Fortuna begon sterk aan de wedstrijd. De eerste kansen waren voor de ploeg van Buijs, waar met name Tijjani Noslin dicht bij de openingstreffer was. De aanvaller kreeg de ruimte om uit te halen, maar doelman Florian Stritzel keerde het harde schot. Enkele minuten later dook Paul Gladon op in de zestien, maar zijn inzet rolde naast. Wiesbaden zette daar een poging van Kianz Froese tegenover, hij raakte de paal. 

Na een half uur kwam de wedstrijd wat meer in evenwicht. Arianit Ferati zag een bekeken bal bovenop de lat belanden, aan de andere kant raakte de thuisploeg opnieuw de paal en keerde Remy Vita een bal op de doellijn. Ondanks de kansen werd er niet gescoord, waardoor de brilstand bij aanvang van de theepauze nog op het scorebord stond.

In de tweede helft kwam Wiesbaden al vroeg op voorsprong. Deroy Duarte verloor onnodig de bal en zag hoe Froese daar optimaal van profiteerde door de bal in de korte hoek langs Pandur te schuiven. Direct na de aftrap was er opnieuw een grote kans voor de Duitsers, deze keer door een slippertje van Rodrigo Guth. Hollerbach schoot de bal echter net naast.

In het restant van de wedstrijd bleef Wiesbaden de bovenliggende partij. Fortuna probeerde het nog wel via opnieuw Noslin en Gladon, maar wisten Stritzel niet te passeren. Aan de zijde van Fortuna was Pandur meermaals belangrijk, door twee inzetten van dichtbij te keren. Tot scoren kwamen beide teams niet meer, waardoor de 1-0 op het scorebord bleef staan.

Opstelling: Pandur, Pinto (87' Sayadi), Guth, Siovas (77' Nieling), Vita (77' Dijks), Rosier (33' Ozyakup, 58' Halilovic, 82' Tasci), Duarte (77' Radic), Ferati (82' Schenkhuizen), Noslin (82' Umaro), Gladon (77' Belkheir) en Córdoba (77' Robberechts).