Heren

Fortuna verliest van Beerschot na penalty's

04 augustus 2023
Leestijd: ${ readingTime }
Home / Nieuws / Fortuna verliest van Beerschot na penalty's
2023 Fortuna Beerschot Memorial

Fortuna heeft de oefenwedstrijd tegen Beerschot verloren. Strafschoppen moesten uiteindelijk voor een winnaar zorgen in de Memorial Marc Steenackers. 

De intenties waren vanaf het eerste fluitsignaal duidelijk: aanvallen. De ploeg van hoofdtrainer Danny Buijs was dan ook veel op de helft van Beerschot te vinden. Desondanks kwam Fortuna in de openingsfase nauwelijks voor het doel van Davor Matijas. De doelman was zelf verantwoordelijk voor de twee meest hachelijke momenten, door de bal twee keer van dichtbij tegen Tijjani Noslin aan te schieten. De bal rolde in beide gevallen over de achterlijn. 

Met een kwartier op de klok kantelde het spelbeeld enigszins. Beerschot kwam beter in de wedstrijd en kwam meer aan de bal. Met name Benjamin Pauwels drukte aanvallend zijn stempel en nam het Sittardse doel twee maal onder vuur. Uiteindelijk bleken de kansen in de eerste helft spaarzaam, waardoor de brilstand na 45 minuten nog op het scorebord stond. 

In de tweede helft liep Fortuna al vroeg tegen een domper aan. Arianit Ferati pakte al snel na de hervatting een rode kaart. De linkspoot maakte een onnodige en harde overtreding op het middenveld. Ondanks de ondertalsituatie kwam Fortuna nog enkele keren gevaarlijk voor het Belgische doel. Onder meer aanvoerder Ivo Pinto en Alen Halilovic probeerden het van afstand. 

Met een uur op de klok werd Fortuna steeds vaker en verder naar achteren gedrongen. Ivor Pandur moest handelend optreden bij pogingen van onder meer Ayouba Kosiah, Simion Michez en voormalig Fortunees Thibaud Verlinden. Met het eindsignaal in zicht perste Beerschot er nog een slotoffensief uit, maar beide doelen bleven uiteindelijk schoon tot aan het laatste fluitsignaal. 

Omdat er een winnaar moest komen werd er meteen doorgeschakeld naar strafschoppen. Beide ploegen zagen de eerste strafschop er niet in gaan. Beerschot faalde daarna niet meer. Remy Vita zag zijn inzet gekeerd worden, terwijl Rodrigo Guth moest toezien hoe de bal via de keeper en de paal voor het doel langs rolde. Door de twee missers aan Sittardse zijde kroonde de thuisploeg zich tot winnaar van de Memorial Marc Steenackers.

Opstelling: Pandur, Pinto, Guth, Siovas (46' Dijks), Vita, Duarte (90' Fofana), Rosier (80' Radic), Ferati, Halilovic (80' Gladon), Noslin en Córdoba (90' Umaro).