18 maart 2023
Leestijd: ${ readingTime }
Home / Nieuws / Fortuna verliest van effectief FC Volendam
2023 Volendam Fortuna Embalo

Fortuna is vrijdagavond met 2-1 onderuit gegaan in Volendam. In een matige wedstrijd waren de kansen schaars, de thuisclub toonde zich het meest efficiënt in de afronding. Het doelpunt van Fortuna werd gescoord door Tijjani Noslin.

Bij Fortuna waren Burak Yilmaz en Inigo Cordoba weer beschikbaar, beide stonden ook aan de aftrap. Een andere vaste waarde, Oguzhan Özyakup, zat nog niet bij de selectie. De eerst helft gebeurde er weinig tot niets, beide ploegen wilden geen risico’s nemen. FC Volendam, in 2023 zeer goed presterend in eigen huis, slaagde er niet in om écht grote kansen te creëren, dat gold ook voor Fortuna. De eerste noemenswaardige kans, zes minuten vóór het einde van de eerste helft, leverde direct een doelpunt op. Walid Ould Chikh profiteerde van balverlies in de opbouw van Fortuna en bediende middenvelder Carel Eiting op maat. Van zo’n tien meter schoot deze raak met een fraaie diagonale uithaal: 1-0.

Snel na rust verdubbelde de thuisclub haar voorsprong, linksback Derry John Murkin van de thuisclub stond aan de basis van de treffer. De Engelse verdediger zag in eerste instantie een schot, na een lange solo vanaf eigen helft, nog naast gaan. In de 52e minuut was het wél raak, Murkin speelde Ould Chikh aan die vanaf de achterlijn een voorzet produceerde op Oscar Buur. Met een uithaal net binnen het strafschopgebied liet deze Ivor Pandur kansloos, ook Dimitrios Siovas kon op de doellijn geen redding meer brengen: 2-0.

Hoofdtrainer Julio Velázquez probeerde met twee wissels, Remy Vita en Úmaro Embaló, zijn ploeg te voorzien van nieuwe aanvallende impulsen. Even later kwam ook Paul Gladon in het veld. Net na het uur kwam Fortuna terug in de wedstrijd. Via een ingooi aan de rechterkant kwam de bal bij Vita, deze speelde Tijjnai Noslin aan. De behendige vleugelspeler ontdeed zich van zijn directe tegenstander en schoot vanuit een bijna onmogelijk hoek raak: 2-1.

De spanning in de wedstrijd was weer volledig terug. Noslin was met een kopbal dicht bij een tweede treffer, Burak kwam centimeter te kort om een voorzet van Kristijan Bistrovic in het doel te werken. Een inzet van Embalo van dichtbij werd door een Volendam verdediger geblokkeerd. Ondanks een enorm veldoverwicht, onder meer resulterend in veertien hoekschoppen, slaagde Fortuna er niet meer in om de achterstand weg te werken. Daarmee deed de Sittardse formatie vooral zichzelf tekort en keerde het zonder punten huiswaarts.

Opstelling: Pandur, Pinto, Siovas, Guth, Cox, (55’ Vita) Bistrovic, Córdoba, Duarte (61’ Gladon), Buitink 55’ Úmaro), Burak, Noslin