Club nieuws

Fortuna vindt nieuwe kledingpartner in Robey

30 juni 2023
Leestijd: ${ readingTime }
Home / Nieuws / Fortuna vindt nieuwe kledingpartner in Robey
2023 Robey 2

Fortuna speelt vanaf komend seizoen in tenues van Robey. Beide partijen zijn een samenwerking tot medio 2027 overeengekomen.

Tom Daemen was als commercieel manager nauw betrokken bij het proces: “We hebben in de afgelopen maanden gesprekken gevoerd met diverse partijen. Het gevoel bij Robey was vanaf het begin goed. We hebben in korte tijd snel moeten schakelen, ook omdat het nieuwe seizoen niet ver weg is. We zijn dan ook trots dat we onze nieuwe kledingpartner bekend kunnen maken."

Robey timmert de laatste jaren flink aan de weg. "Robey heeft bewezen een betrouwbare partner te zijn. Dat zie je ook terug in de groei die ze doormaken, op dit moment zijn ze zelfs hofleverancier in het Nederlandse betaalde voetbal. Daarnaast zijn de lijntjes met hun toeleveranciers kort, waardoor we snel kunnen schakelen. Hierdoor staat de selectie er vanaf de eerste training, komende zaterdag, meteen goed op."

Ook Robey, dat inmiddels tien betaald voetbalclubs aan zich heeft verbonden, is blij en verheugd met het partnerschap. "Onze partnerclubs in de Eredivisie en KKD-divisie zijn goed verdeeld en verspreid over Nederland. We misten echter nog een samenwerking in Limburg op het hoogste niveau.", vertelt Mark Koevermans, managing director van Robey. "Gezien de groei die we momenteel doormaken en de ambities die we als merk hebben om landelijk overal aanwezig te zijn, konden we de mogelijkheid om met Fortuna gaan samenwerken, niet links laten liggen. De club speelt op het hoogste niveau en heeft een heldere visie en missie, die goed passen bij de kernwaarden van Robey."

"Ondanks de tijdsdruk in de afgelopen maanden was het gevoel van alle kanten direct goed en verliepen de gesprekken met Ivo en Tom voortvarend en professioneel. We zijn trots dat Fortuna voor Robey heeft gekozen en we gaan er alles aan doen om de komende vier seizoenen samen succesvol te zijn in de Eredivisie en vooral mooie tenues te realiseren voor alle elftallen van Fortuna en natuurlijk zijn supporters".

Robey Sportswear
Robey werd in 1947 opgericht in Rotterdam, met de ambitie om uit te groeien tot hét voetbalmerk van Nederland. Door de jaren heen speelden diverse Nederlandse profclubs met de iconische 'R' op de borst. In 2016 werd Robey Sportswear nieuw leven ingeblazen. Inmiddels is de kledingleverancier uitgegroeid tot een toonaangevend voetbalmerk in de Benelux en is het tevens uitgegroeid tot hofleverancier in het Nederlandse betaalde voetbal.