Fortuna Vrouwen bezorgt koploper eerste puntverlies

05 maart 2023
Home / Nieuws / Fortuna Vrouwen bezorgt koploper eerste puntverlies
2023 Fortuna Vrouwen Twente Huizenga

Fortuna Vrouwen nam het zondagmiddag in eigen stadion op tegen koploper FC Twente. De Sittardse formatie won de wedstrijd uiteindelijk met 1-2. Een hoofdrol was weggelegd voor invalster Hanna Huizenga.

Hoofdtrainer Roger Reijners deed tegen de Tukkers weer een beroep op de Belgische internationals. Tessa Wullaert, Jarne Teulings en Diede Lemey ontbraken in de basiself tijdens het bekerduel tegen PEC Zwolle, maar keerden tegen FC Twente terug. Met het drietal binnen de gelederen werd vanaf het eerste fluitsignaal direct de aanval gezocht. Aan beide kanten vielen kansen te noteren, zonder dat het scorebord in actie kwam.

Het spelbeeld veranderde met ruim twintig minuten op de klok. Caitlin Dijkstra liet zich verrassen door Wullaert en moest daardoor aan de noodroom trekken. Een rode kaart voor de verdedigster van FC Twente én een strafschop voor Fortuna, zo oordeelde de scheidsrechter. Anna Knol kreeg zo de uitgelezen mogelijkheid om de thuisploeg op voorsprong te schieten. De verdedigster moest echter toezien hoe Daphne van Domselaar haar inzet keerde.

De eerste helft was er sowieso een om snel te vergeten voor Knol. Een kwartier na de rode kaart zette de verdedigster haar hoofd tegen een Twente-voorzet, de bal viel vervolgens achter teamgenoot Lemey. Het doelpunt was tegen de verhouding in, Fortuna was de bovenliggende partij. Kansen waren er voor onder meer Amber van Heeswijk, Maria Gros en Wullaert. Gescoord werd er niet door de geel-groenen.

FC Twente kwam sterker uit de kleedkamers en trok de wedstrijd in de tweede helft naar zich toe. Kansen waren spaarzaam en de kansen die er waren, waren vooral voor de uitploeg. Het wedstrijdbeeld veranderde volledig na de invalbeurt van Hanna Huizenga. De 17-jarige aanvalster kwam een kwartier voor tijd binnen de lijnen en versierde bij haar eerste balcontact een strafschop. Ditmaal ging Wullaert achter de bal staan en stuurde Van Domselaar naar de verkeerde hoek: 1-1.

Beide ploegen hinkten na de gelijkmaker op twee gedachten. Het zorgde in eerste instantie voor weinig spektakel, al perste FC Twente er nog wel een slotoffensief uit. Het slotakkoord was er echter voor Fortuna. Huizenga kreeg de bal in de zestien en hield oog-in-oog met Van Domselaar haar hoofd koel: 2-1. Charlotte Hulst kreeg enkele minuten later de kans om de wedstrijd definitief in het slot te gooien, maar zag haar inzet gekeerd worden.